Új Budapest szlogen: a folyamat folyamatban van

Vágólapra másolva!
Az előző vezetés szerintük korrupciógyanús eseteit vizsgálják a fővárosnál, kilenc hónappal az önkormányzati választások után. Hiába, valamivel el kell terelni a figyelmet a kilenc hónapja tartó szerencsétlenkedésükről.
Vágólapra másolva!

Így kapásból tudja-e valaki, hogy kicsoda az átláthatóságért, a részvételiségért, az innovációért és a fenntartható fejlődésért felelős főpolgármester-helyettes? Nem ér a guglit használni!

Na ugye, egy név se ugrik be!

És ha úgy kérdezem, hogy ki mondta ezt egyik este az ATV-n: "a folyamat, hogy ezt megcsináljuk, folyamatban van"?

Így se semmi?! Segítek, Kerpel-Fronius Gábor az! Nem hallom a felszisszenést, hogy tényleg ő az, mert miért is hallanám, hiszen a fent idézett mondaton kívül semmi lényegi nem fűződik a nevéhez.

De majd most! Jegyezzük meg a liberális újbeszél egyik letéteményesét, akinek a titulusa már-már egy spanyol nemes nevének hosszúságával vetekszik. Igaz, hogy Kerpel-Froniusnak nem sok esélye lenne a Kazinczy-versenyen, hiszen beszélni nem tud. De nem is ezért fizetik, hanem azért, hogy segítse Karácsony Gergely főpolgármester munkáját. "Nem ért semmihez, ezért alkalmas" - a közkeletű bon-mot nagyon igaz Kerpel-Froniusra. Ő az a politikus, akinek saját bevallása szerint a hősei az SZDSZ-ben voltak, ezzel mindent el is mondott magáról. Eddig a Momentum egyik reménysége volt. Eddig, hiszen az új elnökségbe a biztonság kedvéért már nem választották be.

Most, ez a jóember akarja vizsgálni Tarlós István főpolgármesteri időszakának "korrupciógyanús" ügyeit. Kilenc hónappal a tavaly októberi választások után! A szerencsétlenkedő fővárosi vezetés ugyanis eddig mindössze a teljesen értelmetlen klímavészhelyzet bevezetésével, biciklisávok felfestésével és Facebook-posztokkal foglalatoskodott, most kell egy bizottságot alapítani, hiszen nehogy'már azt mondják, nem csináltak semmit. Egy jó kis bizottság mindenre jó, az elterelésre a legalkalmasabb.

Azt ők is nagyon jól tudják, Tarlóst egész pályafutása során messze elkerülte a korrupció. De majd most, ez a Kerpel-Fronius előáll a farbával. Ezért maga mellé is vette Karácsony egészségügyi tanácsnokát (!), pártbéli elvtársát, Havasi Gábort, hogy vezesse a testületet. A bizottságnak az egészségügyhöz természetesen semmi köze sincs, de egy jó elvtárs minden téren megállja a helyét, teher alatt nő a pálma.

De vajon az egészségügyi tanácsnok miért nem a koronavírus-járvány egyetlen hazai gócpontjának számító, fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban történteket vizsgálja? Ajaj, ott még találnának is valamit!

Reméljük, Kerpel-Fronius legalább Gajda Péter kispesti szoci polgármestert, a Főváros összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozatokat vizsgáló bizottságának friss elnökét is beveszi a korrupciógyanút vizsgáló testületbe. Így Tarlós nem létező ügyei helyett vállvetve tudnának nyomozni a kispesti ügyekben. Elmélyedhetnének Lackner Csaba, volt MSZP-s önkormányzati képviselő, Gajda haverja mondandójában, aki némi kokain - vagy annak látszó por - társaságában arról beszélt, hogy aki a kerületi politikából évente nem keres 100 millió forintot, az hülye.

Miután Havasi és Gajda is megtalálta a megfelelő helyét Kerpel-Fronius mellett a budapesti politizálásban, már egyszerre kiálthatnák ki Budapest új szlogenjét: "a folyamat folyamatban van". Ennek természetesen nincs semmi értelme, de ez az üresség tökéletes látlelete Budapest most regnáló baloldali vezetésének.

Pindroch Tamás