Eldől, hogy szabadon engedik-e Bróker Marcsit

Bróker Marcsi, börtön, Szolnok
Szolnok, 2019. december 16. Kiengedik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből a Kun-Mediátor-ügy vádlottját, „Bróker Marcsit” Szolnokon 2019. december 16-án, miután megszűnt a letartóztatása. A vádlottat bűnügyi felügyelet alá, házi őrizetbe helyezték a büntetőügy első fokú ítéletének megszületéséig. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Felülvizsgálják Bróker Marcsi bűnügyi felügyeletét, aki 2019 decembere óta nyomkövetőt is visel - olvasható az Ügyészség honlapján.
Vágólapra másolva!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a Kun-Mediátor-ügyben többek között különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat S. Sándorné, azaz "Bróker Marcsi" ellen.

A vád szerint több mint 760 embert károsított meg, összesen több mint 12 milliárd forinttal.

Sokan több tíz millió forintot, de volt, aki egy milliárd forintot is veszített a vele kötött üzleti befektetés miatt.

A nő a kihallgatása előtt külföldre ment, és ott közel másfél évig elrejtőzött, végül a belize-i hatóságok segítségével fogták el.

Kiengedik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből a Kun-Mediátor-ügy vádlottját, „Bróker Marcsit” Szolnokon 2019. december 16-án, miután megszűnt a letartóztatása. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A nő 2016. év december 16-tól letartóztatásban volt, de három év után kiengedték, és háziőrizetbe került, ugyanis elsőfokú ítélet híján három évnél tovább nem tarthatják letartóztatásban.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az eljárási cselekményen történő jelenlét biztosítása, a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése érdekében a vádlott házi őrizetének további fenntartását indítványozta.

Az ügyben a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.