Az Erzsébetvárosi Önkormányzat csütörtöki képviselő-testületi ülésén Szücs Balázs alpolgármester, a Karácsony Gergely-féle Párbeszéd politikusa azt mondta, „sajnálja, hogy az előző, fideszes városvezetés alatt nem volt járvány". A kijelentésről videófelvétel készült. A kormánypárti képviselők a megdöbbenésüket fejezték ki a baloldali politikus kijelentése kapcsán.

Június 25-én Erzsébetváros Önkormányzata hosszú idő után ismét a VII. kerületi városháza épületében tartott képviselő-testületi ülést.

A kétórás ülésből felkerült az internetre egy megdöbbentő, 2 perc 20 másodperces részlet, amely úgy kezdődik, hogy Vattamány Zsolt fideszes önkormányzati képviselő, a kerület volt polgármestere reagált a párbeszédes Szücs Balázs alpolgármester, Niedermüller Péter gyurcsányista városvezető helyettesének a felvetéseire.

Szücs BalázsForrás: https://www.erzsebetvaros.hu

Hogyha a baloldali városvezetés úgy érzi, hogy bármire is kevesebb forrás jut, akkor csak saját magukra vessenek, mert a fideszes vezetés alatt mindig mindenre jutott, mindig mindenre tellett. Ezt követően Niedermüller Szücsnek adta meg a szót. Karácsony Gergely főpolgármester párttársa Vattamány szavaira reagálva szó szerint a következőket mondta:  „sajnálatos módon akkoriban nem volt járvány". 

Veres Zoltán fideszes önkormányzati képviselő szerint: „abban lehet problémát találni, hogyha azt mondja egy politikus, sajnálja, hogy korábban nem volt járvány és veszélyhelyzet". Veres közölte, „emberek élete forog kockán és embereket vesztettünk már el, ő pedig azt kívánja, hogy ne legyen járvány és veszélyhelyzet, ezzel meg nem jó viccelődni. 

Vattamány Zsolt válaszában súlyos kijelentésnek nevezte Szücs Balázs szavait, miszerint a párbeszédes politikus sajnálja, hogy a fideszes vezetés alatt nem volt járvány.

A kormánypárti képviselő hangsúlyozta, örül neki, hogy akkor nem volt járvány, és most is annak örülne, ha nem lenne. 

Az Erzsébetváros Önkormányzata képviselő-testületi ülése teljes egészében itt tekinthető meg.