Késsel támadt anyja élettársára egy 41 éves férfi Érden, de saját magát sebesítette meg, majd ájulásig szorította a megtámadott férfi nyakát - írja a police.hu.

Megölöm a családom - ezzel az egy mondattal hívta fel egy férfi a segélyhívót szerdán. A rendőröknek sikerült beazonosítaniuk, honnan telefonált. Nem sokkal később egy segélykérés is beérkezett: a bejelentő elmondta, érdi házukban fia és élettársa összeveszett, egyikük megsérült. A járőrök egy nőt és két teraszon ülő férfit találtak a helyszínen. Az egyik férfi combja erősen vérzett, akit a mentők kórházba vittek.

Forrás: Sagyibó Melinda

A tanúk szerint a házban élő, 41 éves S. János aznap többször is elment egy közeli kocsmába, sörből és borból annyit ivott, hogy délután 4-re elmondása szerint úgy tért haza, ahogy szokott, közepesen részegen. Emlékei szerint a konyhában állva kezében tartotta legtöbbször evéshez használt kését, amikor jött egy gondolat, hogy megszúrja anyja élettársát. A 66 éves férfi elhárította a hadonászó mozdulatokat, közben azonban a támadó saját combjába szúrta a kést. A vérzés miatt pánikolva hátulról ájulásig szorította az idősebb férfi nyakát, akiről végül az anya rángatta le.

A kórházban S. János beismerte tettét, a gyanúsítás közlésekor az őt kihallgatónak annyit válaszolt: „Teljesen úgy volt, ahogy felolvasta".

S. János ellen emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, egyben kezdeményezték az őrizetbe vett férfi letartóztatását.