Másokat hibáztat a történtekért a Deák téri késelő anyja

2020.06.27. 12:05

Legalább két hónapig még biztosan nem szabadulhat a Deák téri gyilkossággal gyanúsított, 18 éves Cs. Krisztián, ahogyan két bűntársa sem. Az anyja szerint a gyámhatóság a felelős a fia tettéért, magát nem hibáztatja.

A fiút korábban a rendőrség is körözte, egyik társával együtt korábban több bűncselekményt is elkövettek.

Elkeresedtem, hogy rács mögött marad a fiam. Jóindulatú gyerek ő, a drogok miatt sodródott idáig. Tudomásul veszem a bíróság döntését és várom, hogy újra találkozhassak vele – mondta a Blikknek a fiú anyja, N. Szonja.

A kérdésre, hogy korábban mi miatt körözték a fiát, a nő ezt válaszolta: Fogalmam sincs, mit követett el a gyerek. Május elején a rendőrök a haverjaival együtt bevitték, majd miután a nyomozók kihallgatták, Krisztián még aznap intézetbe került.

Ahogy korábban megírtuk, május 22-én hajnalban a Deák téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett, melynek során

Cs. Krisztián egy bicskával szúrt meg két fiút, akik olyan súlyosan megsérültek, hogy a helyszínre érkező rendőrök már csak a holttestüket találták meg.

A késelő anyja szerint a gyámhatóság is tehet a történtekről, mert nem vigyáztak eléggé a gyerekére, így az ki-be járkálhatott az intézetből:

Igaz, hogy a tragédia hajnalán már 18 éves volt a fiam, de ha az intézetben rács mögött tartják őt, nem tud az utcára menni, nem jut droghoz – mondta az asszony.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságon Gősi Tamás osztályvezető megerősítette, Cs. Krisztián valóban többször is megszökött.

Az ellátott nem zárt intézeti nevelésbe, hanem nyitott intézménybe, befogadó otthonba került, ahol bejelentésre elhagyható az intézmény. Látogatók jöhetnek, a szobák nem zártak, lehetőség van az udvaron tartózkodásra külön engedély nélkül, az ellátottak benntartása csak nevelési, pedagógiai módszerekkel biztosítható" – mondta Gősi Tamás, majd hozzátette, hogy a büntető törvénykönyv alapján kizárólag az elkövető tartozik felelősséggel a tettéért.

Mint kiderült, a verekedés összes résztvevőjének volt már rendőrségi ügye. A késelés után kilenc embert hallgattak ki, a rendőrök részletesen elemezték a kamerafelvételeket - írta meg a Blikk.