A Normafa Idősek Otthonában egyetlen koronavírusos idős ember sem volt

Vágólapra másolva!
Kuller József, a Normafa Idősek Otthonának alapító-tulajdonosa, az Ingatlanbank Holding Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott a Növekedés.hu-nak. Kuller elmondta, hogy a Normafa Idősek Otthonában egyetlenegy koronavírussal fertőzött beteg sem volt, ami szerinte az időben meghozott és hatékony intézkedéseknek köszönhető. Ezek között említette, hogy a járvány kezdetekor azonnal megemelték az ott dolgozók jövedelmét, és megoldották, hogy BKV helyett kocsival járjanak be dolgozni. Továbbá, az országosnál hamarabb elrendelt lezárással, látogatási tilalommal, áruzsilipeléssel és a védőeszközök beszerzésével rögtön reagáltak a járványhelyzetre.
Vágólapra másolva!

A Növekedés.hu-nak interjút adó Kuller József elmondta , hogy

Kuller József Forrás: novekedes.hu

Az adott idősotthonban 170 személy él. Az otthon alapító-tulajdonosa felhívta rá a figyelmet, hogy

időben, a hatósági intézkedéseket jóval megelőzőleg szobakarantént rendelt el a teljes épületre vonatkozólag,

és tekintettel arra, hogy náluk egyszemélyes lakrészek vannak, a fertőzés veszélye ezáltal a minimálisra volt csökkenthető.

Kuller hozzátette:

A gyors karanténnak az is része volt, hogy látogatási tilalmat vezettek be.

Szerinte megértéssel és fegyelmezetten vették a lakók és a hozzátartozók is az intézkedéseit.

Az első intézkedései között megemlítette az áruzsilipelést, a védőeszközök és fertőtlenítők beszerzését. Az ápoló személyzetet arra kérte, hogy ne szálljanak tömegközlekedési eszközre, amikor bejönnek az idősotthonba. Ezt ők úgy oldották meg, hogy családtagok kocsikkal szállították be az érintetteket munkahelyükre.

Azonnal, „Normafa pótlék" elnevezéssel 50 százalékkal megemelték a megtartásuk érdekében a dolgozók jövedelmét.

Rögtön kihelyezték az intézményből azokat a munkatársakat, akik nem feltétlenül és nem szorosan kötődnek az ápoláshoz, például az igazgatókat és a könyvelést, a büfét és az uszodát pedig bezárták.

Ezek mellett

beszereztek egy nagy teljesítményű fertőtlenítőgépet.

Kuller József szerint egyértelműen a gyors és hatékony intézkedéseknek köszönhetően nem alakult ki pánikhangulat a Normafa Idősek Otthonában.

Az interjú teljes egészében itt olvasható el.