79 évesen meghalt Eger első szabadon választott polgármestere. Ringelhann György 79 éves volt, az önkormányzat saját halottjának tekinti.

Életének 79. évében meghalt dr. Ringelhann György, Eger első szabadon választott polgármestere - írja az egri önkormányzat közlése alapján a heol.hu

A cikk emlékeztet, hogy Ringelhann György 1990-től 1998-ig, két cikluson keresztül volt Eger polgármestere, a rendszerváltás után az első szabadon választott vezető.

Az általa vezetett testület alkotta meg Egerben a demokratikus önkormányzatiságot és magát az önkormányzatot mint intézményt. Körültekintő munkájának és együttműködési készségének nagy szerepe volt abban, hogy Egerben kezdték el és vezényelték le elsőként a korábban elkobzott egyházi ingatlanok visszaszolgáltatását - írják.

A tősgyökeres egri családba született, korábban orvosként dolgozó Ringelhann György készítette elő a Bitskey Aladár Uszoda megépítését, a K2-es út és felüljáró beruházást, polgármestersége alatt épült meg többek között a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, és ő alapította meg az Egri Ipari Parkot is. 

Ringelhann György megkapta 1994-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét, a Heves Megyei Önkormányzat által alapított Dr. Jakab István emlékgyűrűt, 1998-ban Eger város díszpolgárává választották, 2013-ban pedig Pro Agria életműdíjban részesült.

Dr. Ringelhann Györgyöt Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata saját halottjának tekinti.