Milliókat csaltak ki idős emberektől, azt hazudták, hogy bajban van a rokonuk

Vágólapra másolva!
Elrendelték a letartóztatását annak a három csalónak, akik idős asszonyokat tévesztettek meg több településen, hogy így pénzt szerezzenek.
Vágólapra másolva!

A 32 éves budapesti nő, és társai – egy 33 éves budapesti, és egy 33 éves fóti férfi június 16-án este felhívtak egy 84 kecskeméti nőt, és azt állították, hogy az egyik rokonát súlyos baleset érte, de

egy nagyobb összegű pénzért cserébe nem értesítik a történtekről a rendőröket.

Hozzátették, a rokona volt a hibás, ezért neki kellene kifizetnie a kárt. A nő ezután fel is kereste a lakásán az idős asszonyt, és

rávette, hogy 2 millió 300 ezer forintot fizessen neki.

Még ugyanezen a napon egy 79 éves lajosmizsei asszonyt is megkerestek, akinél azonban már nem volt ilyen szerencséjük.

Tőle is közel két és félmillió forintot akartak kicsalni azzal az ürüggyel, hogy felnőtt gyereke balesetet okozott, és ha nem fizet, a károsult autós és családja bántalmazni fogja.

A nő azonban nem hitt nekik, és a beszélgetés után azonnal felhívta külföldön dolgozó fiát, aki meg is erősítette gyanúját, mely szerint átverésről volt szó.

A kecskeméti nyomozók széleskörű adatgyűjtés során azonosították az autót, amivel a három csaló közlekedett. Elfogásukra összehangolt akciót szerveztek a Zala megyei, a Somogy megyei és a Veszprém megyei rendőrök bevonásával. Ennek eredményeként

az autót június 25-én, kora délután a 8-as számú főúton igazoltatták a veszprémi rendőrök. A kocsiban ülő három utast elfogták, majd átadták a kecskeméti rendőröknek. A kihallgatás során mindhárom csaló ruhájában, és az autóban több arany ékszert, és pénzt találtak.

Ezeket lefoglalták, mivel rövid időn belül kiderült, hogy a banda tagjai

közvetlenül elfogásuk előtt egy vasvári asszonyt tévesztettek meg telefonhívásukkal.

A 85 éves asszony 700.000 forintot és arany ékszereit adta át annak érdekében, hogy rokonának segítsen - írja a Police.hu.

Forrás: Police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében megírta, hogy a csalással, illetve csalási kísérlettel gyanúsított nőt és két társát kihallgatás után őrizetbe vették, majd javasolták a letartóztatásukat, mert fennált náluk a bűnismétlés, illetve a bizonyítás megnehezítésének veszélye.

A bíróság az ügyészi javaslattal egyetértve elrendelte a letartóztatásukat,

melyet a nő tudomásul vett, ám két társa fellebbezett ellene.