Ne jutott messzire az a férfi, aki néhány nappal ezelőtt Budapesten, a VIII. kerületben kitépte a nyakláncot egy nő nyakából. A rendőrök mindössze fél óra alatt, még a helyszín közelében lecsaptak rá. Mint kiderült, nem ez volt nála az első ilyen rablása.

A VIII. kerületi rendőröket június 23-án, délután 3-kor értesítették, hogy a Kálvária téren letépték egy nő nyakláncát.

A rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, és visszanézték a kamerafeltételeket, majd kollégáiktól pontos leírást kaptak a támadóról, akit így már fél négy után a közelben felismertek és elfogtak. A 39 éves R. Pétert a kerületi rendőrkapitányságra vitték.

Mint kiderült, a budapesti férfi  április 15-e és május 4-e között Budapesten a VIII. kerületben hasonló módszerrel három másik nő nyakláncát is kitépte. A férfi a kiszemelt nőket azzal az ürüggyel közelítette meg, hogy útbaigazítást szeretne kérni, majd leszakította a nyakláncukat és elmenekült a helyszínről - írja a Police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói R. Pétert négyrendbeli lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.