Guller Zoltánt, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatóját miniszteri biztossá nevezte ki Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke - írja a Magyar Nemzet. Guller Zoltán egyes turisztikai térségek fejlesztésével kapcsolatos állami feladatok koordinációjáért felel a 2020. július 1-től 2022. június 30-ig tartó megbízatás idején.

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint Guller Zoltán miniszteri biztos a turisztikai fejlesztéseknél gondoskodik

  • a kormányzati feladatok összehangolásáról, illetve
  • a források hatékony felhasználásához szükséges feladatok ellátásáról, valamint
  • a kormányzat, a civil és a szakmai szervezetek, továbbá az önkormányzatok közti együttműködés kialakításáról.

A szakember külön díjazás nélkül ellátandó miniszteri biztosi feladatai között lesz a jövő héttől a magyarországi turizmus fejlesztésében érintett hazai és külföldi vállalkozásokkal, gazdasági szereplőkkel való kapcsolattartás megszervezése is, továbbá nyomon követi a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 megvalósítását, a feladatok irányítását, az érintett szereplők közti kapcsolattartást.

Guller Zoltánt, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. vezérigazgatóját miniszteri biztossá nevezték kiFotó: Csudai Sándor - Origo

A miniszteri biztosi kinevezés mellett Guller Zoltán továbbra is ellátja a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatói feladatait.