Ablakon keresztül menekítették a gyerekeket az árvíz elől Egerben

2020.06.28. 20:46

Gyerekek rekedtek az elárasztott házak szobáiban, az ablakon keresztül mentették őket, amikor lecsapott a vihar Egerben - derül ki a Tények riportjából. Közel ötven embernek kellett menekülnie, mert a megáradt Szala patak percek alatt elöntött mindent, és betört a házakba, van, amelyik lakhatatlanná vált.

Bokáig érő sár, elázott falak, tönkrement bútorok, hatalmas pusztítást végzett az árvíz Egerben. Szala városrészben több utcából is menekülnie kellett az embereknek, volt olyan ház, ahol kisgyerekek rekedtek az elöntött szobákban.

- A Szalában kiöntött vagy öt házat a víz, a gyerekeket is. Mikor felébredtünk, szaladtunk a segítségükre, hogy kiemeljük őket az ablakon keresztül, mert az ajtón is folyt befele a víz  - mesélte a Tények riporterének egy asszony az utcában.

A berendezési tárgyak és bútorok szinte az összes házban tönkrementek. Összesen negyvenhat lakót költöztettek ki átmenetileg, az egyik kollégiumban laknak most. Van azonban olyan is, aki valószínűleg nem mehet vissza, mert lakhatatlan lett a háza.

- A patak oldalában lakunk, itt van két méterre tőlünk a patak. Keskeny a medre, és kiöntötte a házat. Volt itt már árvíz, de ilyen nagy még nem, hogy házakat is vigyen, meg károkat is okozzon. Mert okozott károkat, és el kellett hagyni az ingatlanunkat, mert ugye veszélyes - nyilatkozta egy szintén a környéken élő férfi.

KAPCSOLÓDÓ CIKK