Terjesztették, később pedig termesztették is a drogot

Vágólapra másolva!
Jelentős mennyiségű droggal elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt indított eljárást a rendőrség négy Budapesten, illetve Pest megyében élő férfival szemben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vasárnap.
Vágólapra másolva!

A négy középkorú férfit a rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével csütörtökön fogták el több helyszínen, összehangolt akcióban.

A gyanú szerint egyikük, a díler, 2019 áprilisa óta adta tovább társainak a kábítószert, amelyet a másik három férfi továbbértékesített. Ketten közülük amellett, hogy kokaint terjesztettek, idén áprilistól marihuánát is termesztettek - írták. Az erre a célra átalakított vidéki házban több száz tő növény gondozásához szükséges eszközöket, nagy teljesítményű ventilátorokat és szellőztető rendszereket foglaltak le a nyomozók. A rendőrség tájékoztatása szerint a szemle megkezdésekor már learatott és lefoglalt kannabisztörmelék súlya bruttó 138 kilogramm volt.

Kokain, mérlegek, pénz

Hozzátették: az elfogott gyanúsítottak tartózkodási helyein csaknem fél kilogramm kokaint, porciózáshoz szükséges mérlegeket és egyéb eszközöket, továbbá mintegy hétmillió forint készpénzt, valamint kriptodevizabányász-gépeket foglaltak le.

Egyikük autójában kis tasakokban előre porciózott kábítószer-tartalmú anyagokat is találtak, amelyeket átalakított üdítős palackokban és chipses dobozban rejtettek el. A négy férfit a rendőrök kihallgatták és kezdeményezték letartóztatásukat.