Egyelőre csak egy vágányon, de július második hetében újraindulhat a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között. A közlekedést június közepén állították le, miután a heves esőzések miatt hordalék, sár és víz zúdult a sínekre a Dömösi átkelés megállónál. A síneket már megtisztították, így elkezdhetik a támfal mögül kitermelni a hordalékot.

Várhatóan július második hetében indulhat újra a vonatközlekedés Szob és Nagymaros között, egyelőre csak egy vágányon - derül ki a MÁV közleményéből. A vasúttársaság azt írja, hogy a Dömösi átkelés megállóhelynél az omlások során körülbelül 800 köbméternyi, 10-50 centiméteres darabokból álló kőtörmelék került a vasúti pályára.

Az omlások során körülbelül 800 köbméternyi kőtörmelék került a pályáraForrás: MÁV/Facebook

– Már megtisztították a kövektől, sártömegtől a vágányokat, hogy közlekedhessenek azok a munkagépek, szerelvények, amelyekkel a görgetegfogó támfal mögül kitermelhetik a hordalékot – írják a közleményben, amiből az is kiderül, hogy a kanalas kotrógépek szabad mozgása céljából a visszabontották a felsővezetéket.

A támfal mögül is kitermelhetik a hordalékotForrás: MÁV/Facebook

Szerdán elkezdődött a támfal mögötti terület kitisztítása is: egy vasúti kocsira rögzített lánctalpas kotrógéppel a sarat, iszapot, sziklákat a másik vágányon álló teherkocsikba rakják. Ahogy írják, naponta 300 köbméter hordalékot szállítanak el vasúton a helyszínről. A vasúti megállóhely peronja melletti vágányok közül a sarat egy kisebb kotrógéppel termelik ki. 

Július második hetében indulhat újra a forgalomForrás: MÁV/Facebook

Szob és Nagymaros között június 17-én állították le a vasúti közelekdést, mivel az elöző napok heves esőzései miatt hordalék, sár és víz zúdult a sínekre. A lezárás ideje alatt közvetlen pótlóbuszok szállítják az utasokat Nagymaros és Szob között, és elindult egy vonatpotló hajójárat is Zebegény és Nagymaros között, amire ingyen lehet felszállni.