Vallomást tettek a dílerek, akik rengeteg drogot árultak a Szigeten

Budapest, 2020. június 29. A vádlottakat kísérik a G. J. N. és társa ellen kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indított per előkészítő tárgyalására a Fővárosi Törvényszéken 2020. június 29-én. A vád szerint a holland fiatalok közel húsz kilogramm kábítószerrel érkeztek a 2019-es Sziget Fesztiválra, ahol részben értékesítették is a közel 100 millió forint értékű drogot. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Tavaly augusztusban fogtak el a rendőrök két holland férfit a Sziget Fesztiválon, akik kábítószert árultak. Rengeteg drogot találtak a sátrukban, a csomagmegörzőjükben és a kocsijukban is. A dílerek még árlistát is írtak. A mai előkészítő ülésen mindketten beismerő vallomást tettek. 
Vágólapra másolva!

Először a fesztivál biztonsági őreinek tűnt fel, hogy az egyik sátorhoz nagyon sok ember megy oda. Feltételezhető volt, hogy kábítószert árulnak, ezért hívták a rendőrséget.

A hatóságok a két 23 éves holland férfi sátrában, valamint a csomagmegőrzőjükben közel 2700 ecstasy tablettát, 128 gramm marihuánát, műanyag fiolában 451 darab marihuánás cigarettát, valamint a drog adagolásához, terjesztéséhez használt tasakokat találtak és foglaltak le.

Három nappal később, 2019 augusztus 9-én a bíróság elrendelte a két férfi letartóztatását.

Később a rendőröknek sikerült megtalálniuk az autójukat is, amiben 4 ezer ecstasy tablettát, körülbelül 15 kilogramm műanyag fiolában marihuánás cigarettát, valamint a kábítószer porciózásához használatos tasakokat találtak.

Így összesen 20 ezer adag, nagyjából 100 millió forint értékű kábítószer volt náluk.

A hatóságok jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt indítottak ellenük eljárást. Az ügyészség idén áprilisban emelt vádat ellenük.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A mai előkészítő ülésen a két férfi beismerő vallomást tett, és mindketten lemondták a tárgyaláshoz való jogukról.

A bíróság 5 év fegyházra ítélte őket, valamint 4 évre eltiltotta őket a közügyek intézésétől és 4 évre kiutasította őket Magyarországról

- írja közleményeben a Fővárosi Főügyészség.

Az ügyészség súlyosításért fellebbezett a döntés ellen. A bíróság ezek után elrendelte a két férfi bűnügyi felügyeletét, ami közben nyomkövetőt kell hordaniuk. Az ügyészség ez ellen is fellebbezett és azt javasolják, hogy a másodfokú ítéletig rendeljék el a letartóztatásukat.