Feljelentést tesz a szolnoki Fidesz, miután az interneten a napokban nyilvánosságra került egy videó, amely a nemzeti konzultációs kérdőívek eltulajdonítását mutatja be - közölte a párt helyi közgyűlési frakciójának vezetője hétfőn sajtótájékoztatón.

Baloldali képviselő áll a háttérben?

Tasnádi Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzeti konzultációt az eddigiekhez képest hevesebben támadja az ellenzék, illetve a balliberális oldal, ez már Szolnokon is tapasztalható.

Megjegyezte, baloldali ellenzéki pártok a konzultációs kérdőívek begyűjtésére vagy éppen megsemmisítésére biztatják szimpatizánsaikat. Közlése szerint az elmúlt egy-másfél hétben több bejelentést kaptak szolnokiaktól meg nem érkezett vagy eltűnt konzultációs kérdőívekről. Hozzátette, egyes bejelentések - amelyeket még ellenőrizniük kell - a Szolnoki Többség egyik önkormányzati képviselőjét jelölik meg az ívek begyűjtőjének, illetve a begyűjtés, megsemmisítés irányítójának.

"El akarják hallgattatni a magyarokat"

Rusvai Károly, a KDNP közgyűlési frakciójának vezetője arról beszélt, sokakban joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért kell ellehetetleníteni az emberek szabad véleménynyilvánítását. A baloldali pártok szimpatizánsai is kinyilváníthatják véleményüket a kérdőíveken, viszont - mint fogalmazott - ők pontosan tudják azt, hogy a magyar emberek döntő többsége nem velük ért egyet sem a járvány kezelésének, sem pedig a gazdaság talpra állításának kérdésében.

Egyszerűen el akarják megint hallgattatni a magyar embereket

- vélekedett Rusvai Károly. A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a nemzeti konzultáció lehetőség arra, hogy a Magyarországot és minden magyart érintő kiemelten fontos kérdésben elmondhassák a véleményüket az emberek. Arra kért mindenkit, hogy éljen a lehetőséggel.

Lebukott az aktivista

A kormánypárti politikusok arra a videófelvételre utaltak, amely a napokban került az Origo birtokába. Ezen az látszik, ahogyan egy nő kilopta egy szolnoki ház postaládájából a nemzeti konzultációs íveket. 

A postaládából lopó nő MSZP-s sapkában szerepel a képenForrás: Origo

Az egyiken Radócz Zoltánnal közösen kampányolt a tavalyi EP-választáson. 

Vasárnap számoltunk be róla, hogy a konzultációs ívek lopkodásán kívül nem sok siker érte mostanában a szolnoki baloldalt: Radócz Zoltán, a szolnoki baloldal volt polgármesterjelöltje egyértelművé tette, hogy kisebbségbe kerültek a szolnoki testületben.