Célegyenesben az egyedülálló MBA képzés hallgatói

Vágólapra másolva!
Záró szemeszterüket kezdik meg a kínai Fudan és a Budapesti Corvinus Egyetem MBA közös képzésében részt vevő első hallgatók. A hazai intézmény és a kínai elitegyetem közös kettős diplomát nyújtó képzése hiánypótló, és a hasonló programokhoz képest lényeges előnyökkel bíró, Ázsia-fókuszú vezetőképzés. A program ismertségének növekedése már a jelentkezők számán is látszik, és az MNB Alapítvány támogatásának köszönhetően ma már több az ösztöndíjas hely is.
Vágólapra másolva!

Befejező félévét kezdik meg a Fudan-Corvinus Double Degree MBA program első beiratkozói. A hazai felsőoktatási intézmény és a kínai elitegyetem közös képzésében részt vevő, úttörőnek számító hallgatók fél év múlva két főszakirányról szóló, két különböző intézmény által kibocsátott, világszínvonalú diplomát kaphatnak kézhez.

A Budapesti Corvinus Egyetem főépülete Forrás: MTI/Faludi Imre

Versenyképes előnyök

A kettős diplomát nyújtó programok egyre népszerűbbek világszerte. A Fudan-Corvinus Double Degree MBA program azonban ebben is egyedinek számít. Különlegessége, hogy nem csupán két különböző egyetemről származó, hanem két fő szakirányú mesterdiplomát ad a képzésben részt vevő hallgatóknak, akik ezt két év képzéssel egyszerre nyerik el.
Az is nagyon nagy előny, hogy a többi kettős diplomát nyújtó képzéssel ellentétben itt nem kell egy-egy félévet külföldön végezni. Ennek oka, hogy a Fudan Egyetemnek van magyarországi képzőhelye. A Sanghajban lévő campuson a hallgatók csupán két hetet töltenek, a képzés többi része az itteni képzőhelyen, a Bölcs Várban, illetve a Corvinuson zajlik.

Hamarosan záró szemeszterüket kezdik meg a kínai Fudan és a Budapesti Corvinus Egyetem MBA közös képzésének első hallgatói Forrás: Bölcs Vár

Prémium képzés vezetőknek

A képzés tartalmában is prémium programnak számít. A nemrégiben napvilágot látott, friss Quacquarelli Symonds (QS) felsőoktatási ranglista értékelése alapján a kínai Fudan Egyetem 6 helyet ugorva már a világ 34. legjobb felsőoktatási intézménye. A globálisan is kifejezetten elitegyetemnek számító Fudan és a Corvinus partnersége már önmagában garancia a minőségre.
A képzést a szervezők főként olyan vállalati közép- és felsővezetőknek szánják, akik mélyíteni szeretnék pénzügyi ismereteiket, és üzleti tevékenységükben már kapcsolódnak vagy a jövőben kapcsolódni kívánnak a világszinten is kiemelkedő növekedést produkáló távol-keleti régióhoz. A program egyre nagyobb ismertségnek örvend, amely meglátszik az egyre több és egyre képzettebb jelentkezők táborán is.

Növekszik az ösztöndíjas helyek száma

A kimagasló színvonalú programhoz ösztöndíj is járul. A támogatott helyek száma nő: míg korábban 20 ösztöndíjas hely volt a képzésben, ez a létszám nemrégiben 24-re emelkedett.