Riasztás zivatarok miatt, hidegfront csökkenti rövid időre a hőséget

2020.06.29. 04:19

Esőt, helyenként viharos szelet okoz a ma érkező hidegfront, átmenetileg csökken a hőség, de szerdán ismét strandidő lesz - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. Hétfőre több megyére is riasztást adtak ki felhőszakadások veszélye miatt.

Ma a déli óráktól északnyugat felől - egy hidegfront hatására - erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható csapadék: a Dunántúlon inkább eső, zápor, keleten zivatar várható.  Északkeleten heves zivatarok is lehetnek. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt Másodfokú (narancs) riasztást adott ki Bács-Kiskun megye, Fejér megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Tolna megye területére.

Az érintett területen hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!

Ez azt jelenti, hogy rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső eshet. 

Kedden fokozatosan csökken a felhőzet, kiderül az ég, és szikrázó napsütés várható. A kezdetben még élénk légmozgás is mérséklődik. A csúcshőmérséklet 24 és 29 fok között alakul, átmenetileg megszűnik a hőség. 

Szerdán sok napsütésre, ismét igazi strandidőre van kilátás. 27 és 32 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Kicsi az esély csapadékra.

A hét első két napján valamelyest csökken a hőség, esőre, heves zivatarokra számíthatunkFotó: Csudai Sándor - Origo