Ismét csúnya hazugságon kaptuk az Indexet. A baloldali propagandaoldal azt állította, hogy Jakab sértődősnek nevezte Orbánt, elvették tőle a szót a parlamentben. Ezzel szemben a valóság az, hogy Kövér László házelnök többször is figyelmeztette Jakabot, mivel megengedhetetlen stílusban beszélt az azonnali kérdések órájában, és azért vette el tőle a szót, mert tolvajnak nevezte a kormánypárti képviselőket. 

Jakab sértődősnek nevezte Orbánt, elvették tőle a szót a parlamentben - írta öles címekkel a baloldali propagandaoldal, az Index. A valóság ezzel szemben az, hogy Jakab Péter az azonnali kérdések órájában többször is minősíthetetlenül beszélt a kormányfővel, és Kövér László többször is figyelmeztette. 

Jakab először azt mondta: "Felejtse el a fóbiáit, mert így nem tudjuk megállapítani, hogy a magyarokat nézi hülyének, vagy ön az". Minderre Kövér László házelnök figyelmeztette a Jobbik politikusát, hogy vannak határok, amelyeket nem enged átlépni, ezért fontolja meg a szavait, ellenkező esetben elveszi tőle a szót. Az Országgyűlésben van, nem egy kocsmában a jobbikos haverjaival  - mondta.

Ezért vette el Jakabtól a szót Kövér, és nem azért, amit az Index állít

Orbán Viktor válaszában először azt kérdezte a Jobbik frakcióvezetőjétől: "Van még odaát valaki?" A felszólalást úgy értékelte: "A Jobbik vezetője esküt tett Soros Györgynek". Azt is mondta, hogy Jakab Péter kiabál, gyalázkodik, rendszeresen valótlant állít, és mindezt rendkívül faragatlan beszédmódban teszi. Az ellenzék soraiban korábban olyan nagyszerű emberek foglaltak helyet, mint Apponyi, Bajcsy vagy Nagyatádi. "Próbáljon felnőni hozzájuk!" - tette hozzá.

Jakab Péter úgy reagált: "milyen sértődősek ma a tolvajok". Erre Kövér László elvette tőle a szót, megjegyezve, tudja, hogy provokált a frakcióvezető, de "ez a dolgok rendje".

Egyértelmű tehát, hogy Kövér László nem azért vette el a szót Jakabtól, mert sértődékenynek nevezte a kormánypártiakat, hanem mert tolvajnak.