Míg a KDNP-frakció élén változás történt, addig a Fidesz-frakció élén maradt Kocsis Máté. 

Félidei tisztújítást tartott a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja, a frakció megerősítette Kocsis Mátét a frakcióvezetői tisztségben, amelyet 2018 májusa óta tölt be - közölte a Fidesz-frakció. Változatlan a frakcióvezetés összetétele is: Balla György, Böröcz László, Halász János, Kubatov Gábor, Selmeczi Gabriella, Bánki Erik, Bóna Zoltán, Hende Csaba és Németh Zsolt ezután is frakcióvezető-helyettesként dolgozik - tájékoztattak a közleményben.

Simicskó István lett a KDNP új frakcióvezetője

Simicskó István vezeti a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióját július 15-től - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a kisebbik kormánypárt rendkívüli frakcióülése után hétfőn. Semjén Zsolt közölte: Simicskó Istvánt egyhangú szavazással választották meg a frakció élére. A KDNP elnöke elmondta: Harrach Péter eddigi frakcióvezető már korábban jelezte, hogy 10 év "frontszolgálat" után át szeretni adni a posztot. Abban állapodtak meg, hogy a ciklus feléig vezeti a kisebbik kormánypárt frakcióját - mondta a miniszterelnök-helyettes, aki egyúttal köszönetét fejezte ki a frakcióvezető munkájáért.

Rámutatott: a kormánnyal való kapcsolattartást Simicskó István esetében is nagyban segíti majd, hogy korábban miniszteri feladatokat látott el.

Harrach Péter, a KDNP leköszönő frakcióvezetője, Simicskó István, a KDNP új frakcióvezetője és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes (b-j) a párt rendkívüli frakcióülése után tartott sajtótájékoztatónForrás: MTI/Balogh Zoltán

Utalt az új frakcióvezető küzdősportok iránti szeretetére, és azt mondta, reméli, a képviselőcsoport élén is ezt a szellemiséget képviseli majd. Harrach Péter úgy értékelt: Az elmúlt 30 esztendő legeredményesebb tíz évét tudhatják maguk mögött a parlamenti munkában, aminek során igyekeztek a kormányzati munkát, egy erősödő Magyarország megteremtését segíteni.Azt mondta, nagy élményként őrzi az elmúlt tíz évet, és bár most egy lépéssel hátrább lép, "de ez csak egyetlen lépés" lesz. Jelezte: ezentúl is aktív marad, és frakcióvezető-helyettesként dolgozik majd. Simicskó István, új frakcióvezető "aktív munkát" ígért a jövőre nézve, és azt mondta: a KDNP továbbra is értékalapú politikát folytat majd.