A Fővárosi Főügyészség indítványozta a nyomozási bírónál annak a 42 éves férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy június 28-án délután egy budapesti X. kerületi lakásban olyan súlyosan megvert egy nyugdíjast, hogy nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

Vasárnap 13:35 perckor jelentették be a rendőrségen, hogy Budapest X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor utca

egyik lakásában egy idős férfit nagyon megvertek.

Ahogy írtuk, már nem tudták megmenteni a 78 éves nyugdíjas életét, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Nyomozók és mentősök várakoznak Kőbányán, a Kőrösi Csoma Sándor utcában egy társasház előtt, amelynek egyik lakásában egy 78 éves férfit bántalmaztak június 28-ánForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőröknek a szomszédok telefonáltak, akik a helyszínen elfogták a feltételezett támadót, egy 42 éves férfit. V. Róbertet gyilkosság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Az ügyészek, a nyomozók kezdeményezésére indítványozták a minősített emberölés megalapozott gyanújával kihallgatott férfi letartóztatását, amit azzal indokoltak, hogy az esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, és az is, hogy újabb bűncselekményt követhetne el, ha szabadlábon védekezhetne. A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája ma dönthet arról, hogy letartóztatják-e a férfit.