Áder János: Magyarország tisztelettel adózik az egészségügyi dolgozók teljesítményének

ÁDER János
Budapest, 2020. június 30. Áder János köztársasági elnök beszédet mond az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén a Szent László Kórház udvarán 2020. június 30-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Magyarország tisztelettel adózik az egészségügyi dolgozók teljesítményének - mondta Áder János köztársasági elnök az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén kedden.
Vágólapra másolva!

Köszönet a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak, és mindenkinek, aki a frontokon szolgált az ország számos más egészségügyi intézményében: háziorvosi rendelőkben, idősotthonokban, mentőállomásokon, laborokban, kórtermekben - fogalmazott az államfő.

A mostani járvány idején minden korábbinál erősebben éltük át, hogy az egészségügyben, a betegek, idősek ápolásában dolgozók munkája mit is jelent - mondta Áder János

- intézte szavait az egészségügyi dolgozóknak Áder János.

Áder János köztársasági elnök mond beszédet az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén Forrás: MTI/Illyés Tibor

Hangsúlyozta, hogy Magyarországon a járványt világviszonylatban is irigylésre méltó hatékonysággal sikerült kordában tartani. Hozzátette ugyanakkor:

a háború még nem ért véget, még nincs gyógyszerünk, nincs védőoltásunk.

Az ünnepségen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szintén köszönetét és nagyrabecsülését fejezte ki az intézmény munkatársainak áldozatos helytállásáért, majd Semmelweis Ignácot méltatta, akit az emberiség jótevőjének nevezett.

Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója hangsúlyozta: nehéz, embert próbáló időszak után van az ország, majd munkatársai mellett az operatív törzs, a lakosság, a civil szervezetek és vállalkozások segítségét is megköszönte.