Dokumentumfilm készült a magyar plazmaterápia-projektről - videó

2020.06.30. 17:17

A SPINOFF - Szérumterápia a koronavírus-járvány alatt Magyarországon című dokumentumfilm a plazmaterápia-projekt, végül kutatás történetét mesélte el Magyarországon. Ez a folyamat megmutatta, hogy milyen szinergiák rejlenek az állami, az egyetemi és a magánszférában, mikor egy konkrét feladat mellett összefogásra van szükség - olvasható a hirtv.hu oldalon.

A koronavírus járvány kapcsán sokszor hallottuk azt a szót, hogy plazmaterápia. Talán azért, mert a több mint százéves gyógymód az egyik leghasznosabb terápiának bizonyult a súlyos betegek ápolásában Magyarországon és külföldön egyaránt.

A SPINOFF – Szérumterápia a koronavírus-járvány alatt Magyarországon című dokumentumfilm a plazmaterápia-projekt, végül kutatás történetét mesélte el Magyarországon. Ez a folyamat megmutatta, hogy 

milyen szinergiák rejlenek az állami, az egyetemi és a magánszférában, mikor egy konkrét feladat mellett összefogásra van szükség. 

Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese kalauzolta el a nézőket egy ismeretlen világ szakmai útvesztőjében.

Lacza Zsombor a veszélyhelyzet idején többször is a Hír TV Magyarország élőben című műsorának a vendége volt. A tudományos rektorhelyettes több mint tíz éve foglalkozik vérszérumalapú terápiáknak a fejlesztésével.

A dokumentumfilmben többek között megszólalt a témában Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tárcavezetője, Jakab Ferenc, magyar virológus professzor, a koronavírus-kutatási akciócsoport vezetője, valamint Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem víruskutató adjunktusa.

A teljes dokumentumfilm: