Folytatódik az indexes belháború, hat nap után lemondott az új vezérigazgató

Vágólapra másolva!
Újabb fordulatot vett az Indexben zajló belháború, mivel a hat nappal ezelőtt kinevezett Ződi Zsolt bejelentette a lemondását. Ződi egyértelműen Bodolai Lászlónak, a portál tulajdonosának, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnökének az embere volt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a meglehetősen gyors váltás hogyan érinti majd Bodolai pozícióját. Ami biztosnak tűnik, hogy a mostani belháború mögött a jelenlegi és a volt indexesek összecsapása zajlik. 
Vágólapra másolva!

Június 30-i hatállyal távozik a posztjáról Ződi Zsolt, az Index.hu Zrt. múlt héten Pusztay András, a volt vezérigazgató távozását követően kinevezett új vezérigazgatója.

Úgy tűnik, folytatódik az az indexes belháború, aminek a lényege, hogy a régiek és újak állnak egymással szemben.

Mint arról korábban beszámoltunk, a belháború akkor tört ki, amikor az Indextől 2012-ben távozó egyik alapító, Gerényi Gábor az igazgatóságnak benyújtott egy tervet a hírek szerint rendkívül veszteséges Index átszervezésére és racionalizálására.

A terv - legalábbis a jelenlegi hírek szerint - gyorsan elbukott, ezután pedig azonnal megszólalt az Index 2011-ben megbukott és távozó főszerkesztője, Uj Péter.

Érdekes az is, hogy az Index tulajdonosi kuratóriumának elnöke az a Bodolai László ügyvéd, aki szoros kapcsolatban áll Uj Péterrel; mint azt az Origo is megírta, Bodolai egy olyan budaörsi villába költözött, amelynek Uj Péter a tulajdonosa. Uj Péter egyébként Soros blogjának, a 444-nek a főszerkesztője.

Túl nagy feladat volt?

A belháború most újabb fordulatot vett, mivel Ződi Bodolai embere volt, így kérdés, hogy a gyors bukás hogyan befolyásolja Bodolai helyzetét. Ződi távozása okáról egyébként azt írta: miután megismerte az Index.hu Zrt. pénzügyi helyzetét, arra jutott, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghez vitele túl nagy feladat számára.

Most még nem tudjuk, a régi és új indexesek küzdelme kinek a javára dől el. Az azonban már most látszik, hogy a baloldali pártok féltik befolyásukat a legnagyobb propagandalapjukban. Ezt mutatja az is, hogy Gyurcsány Ferenc pártja azonnal hisztérikusan reagált, egy zavaros közleményben börtönnel fenyegetőzött. Ahogy korábban már többször megírtuk: abban biztosak lehetünk, bárki nyeri a belháborút, azonnal hűségesküt fog tenni Gyurcsányéknak.