Minden borult a pátyi boncmester életében

2020.06.30. 15:04

Lassan két hete, hogy egy pátyi férfi otthonában emberi maradványokat találtak besurranó tolvajok. Mint kiderült, a férfi boncmesterként és halottszállítóként is dolgozott, így kerülhettek hozzá a testrészek. A férfi fia a Bors-nak beszélt arról, miért vihette haza a testrészeket.

A 60 év körüli pátyi férfi június közepén bukott le, amikor betörtek hozzá. Az elfogott betörők a kapitányságon nemcsak a betörésről beszéltek, azt is elmondták, hogy mit láttak a házában. A rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a pátyi férfihoz, ahol majdnem egy napig helyszíneltek. Mint kiderült, a maradványok nem gyilkosság áldozataitól származnak.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A Borsnak a boncmester fia árulta el, hogy miért vitte haza és hagyta ott a testrészeket.

A végtagokat el kellett volna szállítania megsemmisítésre, de azonnali hatállyal el kellett költözködnie Pátyról. Minden borult az életében, a pénzt pedig pakolászta összevissza, és megpróbálta úgy intézni, hogy jusson is, maradjon is  – mondta a férfi.

Elmondása szerint az apja anyagilag teljesen padlóra került, 2007-ben elvették az autóját, és a lakáshitele is bedőlt. A boncmester már 60 év felett van, vagyis még nagyjából 100 évig kellene élnie, hogy a nyugdíjából levonják a tartozást. 

Annak idején 20 millió forintot vett fel, de a pénzintézet már 100 milliót szeretne visszakapni 

– tette hozzá. 

Korábban egy fővárosi klinika boncmestereként dolgozott, de egyszer csak elküldték. Nem kifogásolták a munkáját, csak annyit mondtak neki, hogy megszűnik a pozíciója. Ehhez képest felvettek valakit a helyére. A fia szerint közel 20 évig gond nélkül intézte a testrészek elszállítását. 

Amikor összecsaptak a feje felett a hullámok, valamiért nem vitte el időben a végtagokat a megfelelő helyre  – magyarázta, majd hozzátette, hogy az apjának nem volt célja a fényűzés, emberhez méltó életet akart élni.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Egy szakértő a lapnak arról beszélt, hogy a férfi valószínűleg a kórházaktól megkapta a pénzt a testrészek elszállítására és megsemmisítéséért is. A maradványokat azonban nem vitte el a megfelelő helyre, így azt a szolgáltatást nem is fizette ki.

A boncmester lánya megérti, hogy az emberek morbidnak tartják azt, amit az apja tett. 

Az apám szakmájában dolgozók számára egy emberi végtag ugyanolyan tárgy, mint nekem, aki egy cipőboltban dolgozom, egy női szandál.  Muszáj magukat érzelmileg távol tartaniuk a munkájuktól, hiszen máshogy nem tudnák azt elviselni. – mondta a lapnak.

A boncmester élete akkor fordult rossz irányba, amikor 2006-ban meghalt a felesége. A nő infarktust kapott, a segítség pedig csak 45 perc múlva ért oda. Egy friss diplomás doktornő volt, aki állítólag csak győzködés után hívott mentőt. A kórházban már nem lehetett megmenteni az asszony életét. Több feljelentést is tettek az ügyben, de azt mondják, nem értek el vele semmit. 

A hatóságok emberei test tiltott felhasználása miatt indítottak a férfi ellen nyomozást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK