Nem fogadja el a Deák téri késelő édesanyjának bocsánatkérését a meggyilkolt 16 éves fiú nagymamája. Az idős asszony szerint annak, aki megölte az unokáját, tőle nincs bocsánat.

– Tudom, hogy az édesanya nem bűnös, de annak, aki megölte az unokámat, tőlem nincs bocsánat! Az ilyen a szememben nem ember! – mondta a Blikknek a Deák téren halálra késelt fiú nagymamája. Mint írják, a nagymamához eljutott az a hír, hogy a gyilkos édesanyja bocsánatot akar kérni tőle, ám ő erre nem tart igényt.

Kőrősi Csoma Sándor leszármazottja volt

A cikkben felidézik, hogy a meggyilkolt László édesapja és édesanyja is meghalt, őt és kishúgát is a nagymamája nevelte. 

– Lacikámnál nem volt szerethetőbb gyerek a világon, ezért is bánt nagyon, hogy sokan egy róla megjelent, előnytelen kép alapján ítélték meg - mondta a lapnak a nagymama.

A cikk szerint

a fiú a világhírű utazó és tibetológus Kőrősi Csoma Sándor leszármazottja.

– Családunk őseitől ered, hogy Lacit is roppant módon foglalkoztatta a magyar nép eredete és történelme, jószerivel csak ilyen témájú könyveket olvasott, emellett három nyelven – angolul, németül és oroszul – beszélt szinte kifogástalanul, a viking és a kelta nép eredetét is kutatta – mondta Laci nagymamája.

Szerdán nézhetnek bele az iratokba

A család ügyvédje szerdára kapott időpontot a rendőrségtől az iratok megtekintésére, és ahogy fogalmazott, a leírtak birtokában sokkal nagyobb rálátása lesz majd a történtekre.

K. Gergelyt (balra) és M. Lászlót együtt ölték megFotó: Szabó Gábor - Origo

Lacit és legjobb barátját, Gergelyt május 22-én késelték halálra a Deák Ferenc téren. A kettős gyilkossággal gyanúsított 18 éves Krisztián és két barátja, egy ikerpár, valószínűleg provokálták a két áldozat társaságában lévő lányokat, a két fiatal pedig a lányok védelmére kelt.