Georgi Markov bolgár politikus könyvet írt Orbán Viktor miniszterelnökről, a kiadvány most jelent meg magyarul. 

A Kairosz Kiadó kiadásában magyarul is megjelent Georgi Markov bolgár politikus könyve Orbán Viktor magyar miniszterelnökről Az Orbán-jelenség címmel. – Szeretem Orbán Viktort, mert szeretem Magyarországot  – írja a szerző, aki vállalja a magyar kormányfő iránti szimpátiáját, és megvizsgálja az Orbán-kormány elmúlt tíz évben elért legfőbb sikereit, gazdaság- és családpolitikáját - írta a Magyar Nemzet. 

Orbán Viktort politikai fenoménnak nevezte MarkovForrás: Facebook

Markov politikai fenoménnek nevezi Orbán Viktort, amiért harminc éven át folyamatosan képviselőnek választották, négyszer miniszterelnöknek, és tíz éve kormányoz kétharmados többséggel. A szerző bemutatja Orbán Viktor politikai pályafutását, ismerteti leghíresebb mondásait, véleményét a liberális és illiberális demokráciáról, bemutatja harcát Európa keresztény értékeinek megőrzéséért, küzdelmét a brüsszeli bürokratákkal, az Európai Parlament balliberális szárnyával és a Soros-birodalommal.

Az egykori alkotmánybíró Georgi Markov ma a legnagyobb bolgár kormánypárt, a jobboldali Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért parlamenti képviselője, az egyetlen, aki tagja volt a rendszerváltás utáni alkotmányozó nemzetgyűlésnek. Szókimondása és szellemessége miatt rendszeresen szerepel mind a baloldali, mind a jobboldali médiában. Markov szerint Orbán Viktor annyira népszerű Bulgáriában, hogy ha indulna a választásokon, csak egy „Szervusz!"-t kellene mondania, és máris bejutna a parlamentbe. Markov könyve Bulgáriában kirobbanó sikert ért el, több városban rendeztek író-olvasó találkozókat, ahol tömött sorokban várakoztak a dedikálására.