Vasárnap délben megöltek egy nyugdíjast Kőbányán. A gyanú szerint egy középkorú férfi tette, akit a helyszínen elfogtak. Esélye sem volt a menekülésre, olyan gyorsan telefonáltak a rendőröknek a szomszédok, akik hallották, hogy hatalmas ricsaj szűrődik ki a 78 éves férfi otthonából. A Borsnak nyilatkozók szerint a férfi elszántan küzdött a gyilkosa ellen.

Vasárnap 13:35 perckor jelentették be a rendőrségen, hogy Budapest X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor utca

egyik lakásában egy idős férfit nagyon megvertek.

Ahogy megírtuk, már nem tudták megmenteni a 78 éves férfi életét, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Az áldozat átlagos nyugdíjas életet élt a szomszédai szerint.

Mindig bottal, de sportruházatban járkált, a bot ellenére is erősnek és egészségesnek tűnt. Mindennap láttuk, volt egy törzshelye, mindig ott sörözgetett a fedél nélküli barátaival, párszor meg is invitált egyet-egyet magához

– mondta a szemközti házban lakó egyik férfi a Borsnak. A szomszédok azt gyanítják, hogy a gyilkosa is így juthatott fel a lakásába.

Oda csak úgy lehet bemenni, ha beengedik az illetőt, az ablakokat és az ajtókat pedig rács védi. Zoltán egyedül élt, de gyakran láttunk megfordulni nála ismeretlen, ápolatlanabb embereket, akikkel együtt iszogatott. Nagyon sajnáljuk, mert ugyan magának való, de nagyon kedves ember volt – tette hozzá egy másik lakó.

Bűnügyi helyszínelő megy be Kőbányán, a Kőrösi Csoma Sándor utcában egy társasházba, amelynek egyik lakásában egy 78 éves férfit bántalmaztak 2020. június 28-ánForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A lap információi szerint a tragédia előtt összevesztek a 42 éves V. Róberttel.

A vita annyira elfajult, hogy a középkorú férfi kést rántott és nekiesett áldozatának.

A kőbányai nyugdíjas elszántan küzdött az életéréért a szomszédai szerint, akik ekkor már rájöttek, hogy valami baj van Zoltánnál. 

Látni nem láttuk, mi történt, de iszonyatos ricsaj volt. Úgy hallottuk, hogy a bácsi egyik szomszédja, meg a mi házunk egyik lakója is kihívta a rendőröket, olyan tumultus támadt"

– mesélte a szemben lévő ház egyik lakója a Borsnak. 

A rendőrök pár perccel a bejelentés után már a gyilkost keresték. A szomszédok szeme előtt kapták el a támadót.

Láttuk, amint letepernek a folyosón valakit a rendőrök, majd megbilincselve felemelik és elvezetik. Akkor még nem értettük, de később rájöttünk, hogy ő volt a gyilkos. Még mindig kiráz minket a hideg, ha rá gondolunk"

– mesélte egy asszony. 

Nyomozók és mentősök várakoznak Kőbányán, a Kőrösi Csoma Sándor utcában egy társasház előttForrás: MTI/Mihádák Zoltán

V. Róbertet gyilkosság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Fővárosi Főügyészség kedden kért a bírótól.