Sátortábort vertek Párizs belvárosában felnőtt migránsok, akik azt követelik, nyilvánítsák őket kiskorúnak

2020.06.30. 20:31

Sátortábort alakítottak ki Párizs központjában migránsok radikális baloldali csoportok és egy Soros-szervezet segítségével. Bár az illegális bevándorlók nagy része felnőtt, azt akarják, hogy kiskorúként kezeljék őket, mert úgy kevesebb kötelezettségük van, és több ellátására jogosultak - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Június 29-én hétfőn este több mint hetven migráns vert sátortábort Párizs belvárosában a Place de la République közelében, az akciót három migránsmentő álcivil szervezet, a Comede, az Utopia56 és a milliárdos spekuláns Soros Györgyhöz köthető Médecins Sans Frontières (Orvosok Határok Nélkül) szervezte azzal a céllal, hogy nagyobb összegű támogatást és jobb ellátást kapjanak a migránsok az őket befogadó francia államtól.

A Place de la République Párizs központjában van, olyan, mintha Budapesten az Oktogonon vernének sátortábort valakik.

A migránsok nagykorúak, így is vették őket nyilvántartásba, de követelik, hogy ezt a döntést függesszék fel. Mivel fellebbeztek a döntés ellen, a francia jog szerint akár évekig is eltarthat az eljárás - azt akarják, hogy addig kiskorúként tartsák őket számon. Úgy ugyanis sokkal jobb ellátást kapnak. 

A Soros Györgyhöz köthető álcivil szervezet, a Médecins Sans Frontières adatai szerint jelenleg mintegy 300 fiatal bevándorló él Párizsban és a külvárosokban, szállodákban vagy az utcán. Szerintük  ezek a kísérő nélkül Franciaországba érkezett kiskorú bevándorlók komoly veszélynek vannak kitéve, mivel nincs szállásuk.

Caroline Douay, a Médecins Sans Frontières koordinátora úgy véli, hogy a párizsi és a főváros környéki Île de France régió önkormányzatainak a felelőssége lenne a kiskorú bevándorlók megfelelő szállásáról gondoskodni.

Az akcióban részt vevő Utopia56 nevű szervezet közreműködésével május végén szintén egy éjszaka leforgása alatt épült fel egy hatvan sátorból álló tábor a Villette parkjában, ám rengeteg helyi lakos tiltakozott a tábor ellen, így azt másnap lebontották, és a lakóit, mintegy 80 embert, köztük nőket és gyerekeket buszokkal elvitték egy migránsokat befogadó központba.