Embercsempészettel vádolnak egy szerb és egy ukrán férfit

2020.06.30. 15:58

Az ügyészség embercsempészet miatt emelt vádat egy szerb és egy ukrán férfi ellen, mert februárban a szerb-magyar határt illegálisan átlépő szír migránsokat akartak Nyugat-Európába vinni. Nagybaracskánál elfogták őket a rendőrök.

A vádiratok szerint a szerb és ukrán férfit – akik nem ismerték egymást és egymástól függetlenül váltak embercsempésszé – egyelőre ismeretlenek bízták meg azzal, hogy a szerb-magyar határt illegálisan átlépő migránsokat vigyenek autóval Nyugat-Európába.

A szerb sofőrnek a sikeres "manőverért" 500 eurót ígért megbízója.

illusztrációForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Boris Roessler

A két férfi február 16-án, illetve 28-án vette fel a migránsokat. A szerb férfi Dunafalvánál, az ukrán  Homorúdnál, egy tó közelében. Mindketten öt-öt szír férfit próbáltak Nyugat-Európába vinni. A rendőrök Nagybaracskánál igazoltatták, elfogták és őrizetbe vették őket.

Mindkét férfi letartóztatás alatt áll, így várja a tárgyalást, mert az ügyészek embercsempészet miatt vádat emeltek ellenük. Mindkettőjük számára börtönbüntetést, és az ország területéről való kiutasítást javasoltak. A vádlottak bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.