Deák téri kettős gyilkosság: üzent fiának a késelő anyja

Megöltek két férfit egy verekedés során az V. kerületben, gyilkosság, Deák tér, 2020.05.22.
Vágólapra másolva!
Májusban halálra késeltek két fiút a Deák térnél, a rendőrök az úttesten találták meg a holttesteket. A gyilkost nem sokkal később elfogták és azóta már le is tartóztatták. Az anyja a Borson keresztül üzent neki: „Bármit tettél, az anyád maradok!". Az asszony az otthonában gyújtott gyertyát a két meggyilkolt áldozatért. 
Vágólapra másolva!

A két meggyilkolt fiút a múlt héten temették el. A gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztián anyja is úgy tervezte, hogy elmegy a temetésre, de a sok fenyegetés miatt inkább

otthon maradt, és ott gyújtott gyertyát a két fiúért.

Az asszony tudja, hogy miért fognak vádat emelni a fia ellen, aki valószínűleg évekre börtönbe fog kerülni. Elmondása szerint rendszeresen a fiával álmodik.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Krisznek van négy testvére, értük is felelősséggel tartozom. Mindannyian hiányoljuk. Számunkra nem lett kevesebb. Az biztos, hogy én nem neveltem gyilkosnak.

Szörnyű, amit elkövethetett, hiszen azt nem lehet jóvá tenni. Nem létezik olyan indok, ami mentséget jelenthet a számára.

Megértem a gyászolók fájdalmát. A gyermekem nevében is bocsánatot szeretnék kérni. Tudom, ha tehetné, mindent megváltoztatna – mondta az asszony a Borsnak.

Mint kiderült, nem találkozhat a fiával, csak levelet írhat neki. Azt viszont tudja, hogy újságokat olvashat, ezért a lapon keresztül üzent neki:

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ahogy korábban megírtuk, május 22-én hajnalban meggyilkoltak két fiatalt a Deák téren.

Egy másik társasággal vesztek össze mielőtt a József Attila utcán halálra késelték őket.

A két holttest az úttesten feküdtek. Bár a támadók elszaladtak, a rendőrök a nyomukba eredtek és elfogták őket. A késelőt 10 perccel a bejelentés után nyomták a földre a Nyugati téren.

A késelő férfi, aki egy nappal korábban lett nagykorú, a Paulay Ede utcában eldobta a kést.

A rendőrök egy autó alatt találták meg. A gyilkossággal gyanúsított fiatal letartóztatás alatt áll.