Agyonvertek egy petőfiszállási nyugdíjast

2020.07.01. 12:11

Életveszélyes állapotban hagyták az udvaron azt az idős férfit, akit 2018 szilveszterének éjjelén támadott meg az egyik ismerőse. Összevesztek, emiatt lett dühös a támadó, aki úgy megverte az áldozatot, hogy másnap a kórházban belehalt a sérüléseibe. 

A Bács-Kiskun Megyei Kórházból hívták a rendőrséget tavaly az év első napján, január 1-jén reggel azzal, hogy egy férfit életveszélyes állapotban vittek be hozzájuk. Azt mondták, a sérülései alapján támadás áldozata lett. Egy órával később a férfi meghalt.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy 2018 szilveszterének éjjelén a 67 éves áldozat egyik ismerősével ivott. összevesztek valamin.

Az akkor 68 éves cimborája előbb kézzel, majd egy fém járóbottal megütötte az akkor már nagyon részeg, védekezésre képtelen állapotban lévő petőfiszállási férfit.

a gyilkos eszközt is megtalálták a rendőrökForrás: Police.hu

A támadó telefonon felhívta az egyik szomszédját, akit meghívott magához. A 47 éves férfi átment hozzá. Segített a gyilkosnak a fűtött lakásból az udvarra vonszolni a magatehetetlen férfit. Ott aztán az életveszélyes állapotban lévő áldozatot magára hagyták.

Az igazságügyi orvosszakértő vélemény szerint a 67 éves petőfiszállási férfinél traumás sokk érte a támadás miatt, ez vezetett a halálához vezetett.

nyomok a tetthelyenForrás: Police.hu

A támadót kihallgatták, majd őrizetbe vették, a szomszédja szabadlábon védekezhetett. A főkapitányság nyomozói befejezték a nyomozást. Az idősebb gyanúsítottal szemben emberölés, fiatalabb társa ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt javasolnak vádemelést.