Fiatalokra lőtt egy veszprémi nyugdíjas, korábban késsel támadt gyerekekre

2020.07.01. 11:34

Egy idős veszprémi férfi magához csalogatott egy fiatal párt az utcán, aztán közelről rájuk fogott egy légpuskát. A pár menekülni kezdett, de a férfi utánuk lőtt egy gázfegyverrel – adta hírül a TV2 hírműsora, a Tények.

A lány és a 15 éves barátja az utcán sétált, amikor egy férfi feléjük kiabált, mintha segítségre lenne szüksége. Amikor odaértek hozzá, a férfi egy légpuskát nyomott a fiú fejéhez, mire menekülni kezdtek. Közben még hallották, ahogy több lövést lead rájuk.

A fiam hívott, hogy rájuk lőttek. Először nem tudtam hova tenni a dolgot. Amikor átadta a telefont a helyszínen lévő rendőr hölgynek, akkor már komolyan vettem és nagyon megijedtem– mondta a fiú apja a TV2 Tényeknek.

Egyből a rendőrségre ment, hogy megtudja, mi történt pontosan.

A lövéseket a helyiek is hallották, de azt hitték, hogy valahol petárdáznak.

Éppen vissza akartam ülni a kocsiba, amikor nagy pukkanást hallottam, meg is ijedtem. Amikor beültem a gyerekeimhez, láttam, hogy két tizenéves fut át a füves részen. Megálltak, megölelték egymást, és gyorsan telefonálni kezdtek, közben ide-oda toporogtak– mondta egy helyi anya a Borsnak.

A lap úgy tudja, hogy a 69 éves férfi korábban másokra is fegyvert fogott már, egy gyereknek pedig késsel ment neki. A helyiek szerint régebben rendes ember volt, de egy szerelmi bánat miatt inni kezdett, ami tönkretette az életét.

Fegyveres garázdaság miatt indult nyomozás az ügyben.