Az ügyészség lopás miatt emelt vádat egy 21 éves nő és egy 22 éves férfi ellen, akik rendszeresen kifosztották a nőhöz szexuális szolgáltatásra érkező ügyfeleket. A lopások kitervelésében a nő 29 éves, szintén prostituáltként dolgozó ismerőse is részt vett, sőt, egyszer még segített is.

A  21 éves nő 2018 őszétől prostitúcióból élt, és egy internetes oldalon hirdette a Székesfehérváron, majd később egy veszprémi lakásban kínált szolgáltatásait. A nő ekkor együtt járt egy 22 éves férfival, és megbeszélte vele, illetve egy 29 éves, szintén prostituált barátnőjével, hogy megpróbálják ellopni az ügyfeleik értékeit.

illusztrációForrás: Shutterstock

Eltervezték, hogy a két nő már a lépcsőház előtt fogadja a vendégeket, és kifigyelik, kitudakolják, hogy hol parkoltak, milyen autóval érkeztek, majd ezt telefonon megosztják a férfival is. A terv része volt az is, hogy a lakásban a vendégeket meghívják egy közös fürdőzésre, ami alatt férfi a kint hagyott ruhákat átkutatja, kiveszi belőlük az autók kulcsát és a kocsikban hagyott értékeiket magával viszii.

2018 októberétől 2019 márciusáig öt férfitól sikerült lopniuk ezzel a módszerrel, alkalmanként 170 000 forinttól kétmillió forintig terjedő összegeket.

Egyszer az egyik, fürdőből kilépő vendégnek feltűnt, hogy valaki átrendezte a ruháit, és észrevette azt is, hogy a slusszkulcsa eltűnt. A férfi az utcára rohant, és

tetten érte az autóban kotorászó férfit, akinek sikerült elmenekülnie

a 321 000 forintot érő autókulccsal, és mintegy 60 000 forinttal.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

A 29 éves nő egyszer maga is segítségett a lopásban azzal, hogy a vendég figyelmét elterelte.

A nőnek és bűntársainak lopás miatt kell a bíróság előtt felelnie. A fiatalabb nő és barátja számára börtönbüntetés, az idősebb nő számára pedig felfüggesztett börtön kiszabását javasolta az ügyészség - írja az Ügyészség oldala.