Kormányzati segítséggel lehet színháza Szentesnek

2020.07.01. 20:09

Szentes nem engedheti meg magának, hogy kárba vesszen annyi fáradozás, szintet kell lépnie a kulturális életnek a Csongrád-Csanád megyei városban - nyilatkozta a délmagyar.hu-nak Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, a térség országgyűlési képviselője.

A központi forrásokból kapott közel kétmilliárd forintos támogatással a színházi épület szép lesz kívülről, de belül is meg kell tudnunk tölteni tartalommal – mondta a Tóth József Színház és Vigadó jövőjéről Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, a térség országgyűlési képviselője. A politikus hozzátette:segíteni kívánja azon folyamatokat Szentesen, amelyek egy valós színházi tér, egy dél-alföldi kulturális centrum megalkotását alapozzák meg. 

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára.Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szentesnek több évtizedes álma, hogy végre saját színháza legyen. Fontosnak tartom, hogy a gyerekes szülőknek, családoknak, időseknek ne kelljen órákat utaznia ahhoz, hogy igazi, professzionális színházi élményt kapjanak. Ez egy nagy múltú település, büszke lehet a kinevelt művészeire, Őze Lajosra, a Gáspár fivérekre, Sándorra és Tiborra, Szőke Andrásra és Badár Sándorra, valamint az országos hatású szentesi drámaoktatásra - nyilatkozta Farkas Sándor, aki megjegyezte: a város nem engedheti meg magának, hogy kárba vesszen annyi fáradozás, Szentesen szintet kell lépnie a kulturális életnek.