Toplistás körözött bűnözött fogtak el Hollandiában június végén. A férfi egy éve szökött meg a bűnügyi felügyeletből, összesen hat elfogatóparancs volt érvényben ellene.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (NBEFO) pécsi osztálya folytatott eljárást S. Cs. magyar állampolgár ellen, amelynek iratait a nyomozás befejezése után vádemelési javaslattal küldték meg 2017. június 2-án az illetékes ügyészségnek - írja a Police.hu.

A közleményük szerint a bírósági szakban lévő eljárás során a férfi bűnügyi felügyelet alatt állt, azonban tavaly február 17–én a testén elhelyezett nyomkövető eszközt eltávolította, majd elmenekült. Szökése alatt a bíróság 12,5 év fegyházbüntetésre ítélte, hat elfogatóparancs volt érvényben ellene.

A nyomozók megállapították, hogy a férfi feltehetőleg Hollandiában bujkál.

– A KR NNI Célkörözési Alosztály közreműködésével a holland hatóság célkörözési egysége beazonosította a tartózkodási helyét, majd június 26-án elfogták. A férfi ekkor hamis osztrák iratokkal próbálta meg igazolni magát – számolt be az elfogásról a rendőrség.

Mint írják, a magyar hatóságoknak történő átadásáról a holland bíróság fog dönteni.