Hervadt koszorúk borítják Szilágyi István sírját

2020.07.01. 16:39

Szilágyi Istvánt május 22-én temették el az Új-Köztemetőben. Több, mint 150 ember kísérte utolsó útjára a leginkább Lópici Gáspár szerepéről ismert színészt, akit a saját fia ölt meg május elején. Egy hónappal a temetés után már csak az hervadt virágokat lehet látni a művész sírján, azt senki sem gondozza. 

Teljesen elhagyatottnak tűnik Szilágyi István sírja - olvasható a Blikkben.

Csak az elhervadt virágok, koszorúk és saras búcsúszalagok borítják a művész sírját.

Szilágyi István sírjaForrás: Blikk

 A lap szerint úgy tűnik, hogy özvegye, a szobrászművész

Humenyánszky Jolán sem járt a sírnál a temetés óta, ahogy a rokonok sem, mivel mindenki külföldön él.

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-énFotó: Koncz Márton - Origo

A család egyik ismerőse beszélt arról a lapnak, hogy

hamarosan több rokon is hazajön Belgiumból, hogy elbúcsúzzon Szilágyi Istvántól,

köztük a művész egyetlen unokája is, aki a temetésre küldött egy gyönyörű búcsúlevelet.
Minden bizonnyal kimegy majd a sírhoz is, hogy elköszönjön tőle, és talán akkor végre lesz friss virág is ott– mondta a lapnak az ismerős, aki szerint a család még nem tudja, mi vár rájuk a művész házaspár házában. Majd azzal folytatta, hogy a rokonai úgy tudják,

van egy fiatal fiú, akit nemrég ismert meg István özvegye, Jolika néni. Majdnem mindennap ott volt nála, és már szinte unokájaként tekint rá. Az ismerős elmondása szerint a családtagok attól tartanak, hogy az özvegy esetleg nem látja majd őket szívesen a házban, netán be sem engedi őket, majd azzal fejezte be:

Humenyánszky JolánFotó: Koncz Márton - Origo

Nem tudják, mi fogadhatja őket itthon.

A lap az özvegy húgával is beszélt, aki aggódva mesélt arról, hogy hetek óta nem éri el a testvérét. Akkor kezdett el aggódni, amikor a házról korábban felkerült egy hirdetés az internetre, amit azóta leszedtek, és nem is került fel újra.
Sajnálom, hogy a sír is ott áll elhanyagoltan. Jolika biztos nem tud kimenni, a rokonok pedig nagyon messze laknak. Nem is tudom, hogy készül-e a közeljövőben sírkő, hiszen a testvéremnek nincs rá pénze, tisztában vagyok azzal, hogy nagyon sok adóssága van. – folytatta az özvegy testvére.

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-énFotó: Koncz Márton - Origo

 A család aggódik az özvegyért, hetek óta nem beszélt vele senki sem. Az özvegyasszony

testvére akkor gondolta, hogy valami baj lehet, amikor látta az interneten, hogy el akarják adni a házat, amihez addig az asszony foggal és körömmel ragaszkodott.

Szilágyi Istvánt a megalapozott gyanú szerint május 3-án gyilkolta meg otthonában a fia, Péter. Az asszony, a gyilkos anyja sokkos állapotban szaladt át a boltba, hogy segítséget kérjen, onnan hívták a rendőröket. A gyanú szerint

egy kalapáccsal és puszta ököllel verte halálra a saját apját,

Péter először mindent tagadott, majd önvédelemre hivatkozott, letartóztatták, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték egy magánzárkába.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK