Megbánta tettét a sólyi gyerekgyilkos, azért, hogy kevesebb börtönbüntetést kapjon

Vágólapra másolva!
Megszületett a jogerős ítélet a sólyi gyerekgyilkos ügyében: jogerősen 15 évet kell a fiatalkorúak börtönében töltenie. A gyilkos beismerte, de eddig sosem bánta meg, amit tett, ma viszont megtette ezt is, de még ez is kevés volt a büntetése enyhítéséhez. A hajmáskéri fiatal 16 éves volt, amikor két éve brutálisan végzett egy kislánnyal a Séd pataknál. 
Vágólapra másolva!

Július 2-án, reggel fél 9-kor kezdték a sólyi gyerekgyilkos másodfokú tárgyalásának ítélethirdetését a Győri Ítélőtáblán. F. Ferencnek távmeghallgatásban kellett felelnie a bíróság előtt. A fiatal férfi nem járult hozzá, hogy kép-és hangfelvételek készüljenek róla, ezért kitakarjuk az arcát.

A súlyi gyerekgyilkos távmeghallgatáson július 2-án Fotó: Polyák Attila - Origo

Ahogyan megírtuk, F. Ferencet jogerősen

tizenöt év börtönre ítélték, amit a fiatalok börtönében kell letöltenie. Emellett 10 évre a közügyektől is eltiltotta a Győri Ítélőtábla

csütörtökön, vagyis helyben hagyták az ügyben első fokon eljáró, Veszprémi Járásbíróságon meghozott ítéletet. A fiatal korábban az utolsó szó jogán sem kért bocsánatot amiatt, hogy 2018-ban megölt egy 8 éves kislányt Sólyon.

A vád szerint azért ölhette meg, mert a gyerek egy másik játszótársáról kezdett beszélni neki, amitől a fiú féltékeny és dühös lett.

A kislány holttestét a Séd patakban találták meg. Deréktól lefelé meztelen volt. A gyilkosa, az akkor 16 éves hajmáskéri fiú az első fokon eljáró bíróságtól februárban

a maximálisan kiszabható büntetést, de az eddig letartóztatásban letöltött idő és a kedvezmények miatt akár már 8 év múlva szabadulhat.

Az eljárás során nem sikerült kideríteni, hogy a fiú belenyúlt-e a kislány nemi szervébe.

F. Ferenc végig

tagadta a szexuális erőszakot, a vallomásait pedig többször is megváltoztatta. Eleinte azt állította, hogy a lány testvére bízta meg a gyilkossággal.

A bíró már az elsőfokú tárgyaláson azt mondta, hogy a hazugságok miatt hamis vádakkal is meggyanúsíthatják.

Fotó: Polyák Attila - Origo

F. Ferenc és ügyvédje az elsőfokú tárgyalás végén a büntetés enyhítéséért fellebbezett, melyben arra hivatkoztak, hogy nem vették figyelembe az enyhítő körülményeket:

a hátrányos helyzetét, életkörülményeit, és azt, hogy beismerő vallomást tett.

A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla felülvizsgálta a döntés körülményeit

A gyilkos eközben azt állította, hogy megbánta a tettét, de mindez együtt is kevés volt a súlyosbító körülményekhez képest.

Bár megállapították, hogy a férfi hirtelen felindulásból ölt, és nem volt mögötte előre kitervelt szándék,

a vizsgálatok azt igazolták, hogy F. Ferencnek nincs személyiségzavara, és beszámítható volt a gyilkosság elkövetésekor.

Ezek alapján a férfi esetében az enyhítés nem volt indokolt, ezért született ilyen jogerős ítélet.

Fotó: Polyák Attila - Origo