Tizenöt év börtönt kapott a sólyi gyerekgyilkos, amit a fiatalok börtönében kell letöltenie. Emellett 10 évre a közügyektől is eltiltotta a Győri Ítélőtábla csütörtökön, vagyis helyben hagyták az ügyben első fokon meghozott ítéletet. Az utolsó szó jogán sem kért bocsánatot az a fiú, aki 2018-ban meggyilkolt egy 8 éves kislányt Sólyon. A vád szerint azért ölhette meg, mert a gyerek egy másik játszótársáról kezdett beszélni neki, amitől a fiú féltékeny és dühös lett. Az ítélet jogerős. 

A kislány holttestét a Séd patakban találták meg, deréktól lefelé le volt vetkőztetve. A gyilkosa, az akkor 16 éves hajmáskéri fiú, az első fokon eljáró bíróságtól februárban 15 évet kapott, ami a maximálisan kiszabható büntetés az ő esetében.

Ugyanakkor az eddig letartóztatásban letöltött idő és a kedvezmények miatt akár már 8 év múlva szabadulhat.

Az eljárás során nem sikerült kideríteni, hogy

a fiú belenyúlt-e a kislány nemi szervébe.

F. Ferenc végig tagadta a szexuális erőszakot, a vallomásait pedig mindig megváltoztatta. Másról viszont beszélt. Vallomásában azt mondta, a lány testvére bízta meg a gyilkossággal. A bíró már az elsőfokú tárgyaláson azt mondta, hogy a hazugságok miatt hamis vádakkal is meggyanúsíthatják.

A börtön kapujában fogom várni, hogy számon kérjem, és végre valódi választ kapjak arra, hogy miért kellett meghalnia a testvéremnek. Legszívesebben ugyanazt tenném én is vele

– mondta korábban a meggyilkolt lány bátyja, aki megtörten hallgatta végig az ítélethirdetést.

A Séd patak mellett találták meg a kislány holttestétForrás: Police.hu

A tárgyaláson a gyilkost távmeghallgatással kapcsolták a börtönből.

A fiú az utolsó szó jogán nem kért bocsánatot a családtól.

Alig érthetően annyit mondott, hogy sajnálja, és már nem csinálna ilyet.

Egy kis elégtételt jelentett volna, ha örökre bezárják, de a halálát egyelőre nem kívánom. Előtte szenvedjen még egy kicsit

– tette hozzá a lány apja.

Hozzátette, hogy mindennap gondolnak a lányukra, a házban minden holmija ugyanott van, mint amikor a végzetes napon hazajött az iskolából.

Hamarosan visszakapjuk a ruháit és a rollert, amivel az utolsó útjára indult. Örök fájdalmas emlékekként őrizzük, amíg csak élünk

– mondta az apa.

A sólyi gyerekgyilkos a tetthelyenForrás: police.hu

Ahogy korábban megírtuk, az akkor 16 éves hajmáskéri fiú a szomszéd faluban, Sólyon ismerkedett meg a nyolcéves kislánnyal és a bátyjával, többször együtt fociztak.

A fiú lassan vonzódni kezdett a lányhoz.

2018. május 18-án, késő délután a fiú átbiciklizett Sólyra, és elhívta a kislányt sétálni a régi papírmalom romjaihoz, a Séd patak mellé. A romoknál beszélgetni kezdtek, de a lány az egyik közös ismerősükről áradozott, amitől a fiú féltékeny és dühös lett.

Eldöntötte, hogy bosszúból megöli a lányt.

Talált egy vastag, fonott kötél darabot, majd elhitette a lánnyal, hogy mutat neki egy bűvésztrükköt, amihez hátra kell kötnie a kezét. A lány hitt a fiúnak, ezért engedte neki, hogy megkötözze.

A féltékeny gyilkos ezek után a patakhoz rángatta, majd többször lenyomta a fejét a víz alá.

Ezután a fiú a kábult lányt kivitte a partra, majd egy kővel beverte a koponyáját.

A lány elájult, a fiú deréktól lefelé levetkőztette, visszavitte a vízbe és hínárfonatot kötött rá, hogy ne vigye el a sodrás. Az áldozat megfulladt.

Az apja tett bejelentést a rendőrségen, mert a gyerek nem jött a haza, és sehol sem találták. Hajnalban, a Séd pataknál bukkantak a holttestére. A fiút még aznap elfogták.