Ami most az Egyesült Államokban történik, az nem alkotmányos

Vágólapra másolva!
ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Intézet kutatója az Egyesült Államokban történteket értékelte a Heti Tv Pirkadat című műsorában.
Vágólapra másolva!

A kutató beszélt a koronavírus-járványról, valamint az Amerikából elindult lázadásokról. Mint megjegyezte, most olybá tűnik, vannak, akik Donald Trump elnökre szeretnék rásütni a rasszista, antiszemita bélyeget, ami teljes képtelenség, hiszen sok afroamerikai és zsidó ember is kiállt az elnök mellett. Persze nem csak a szavakat érdemes megnézni, hanem a tetteket is, ezek alapján is ki lehet jelenteni, az Egyesült Államok elnöke nem rasszista és nem is antiszemita.

Ám ennek ellenére sokan szeretnék ezt a bélyeget rásütni Trumpra, ma már végtelenül eldurvult a politika az USA-ban, akik pedig ezekkel a nem igaz vádakkal illetik az elnököt, nem foglalkoznak azzal sem, hogy ezért milyen súlyos árat kell fizetnie az országnak. A helyzet okán sokan elbizonytalanodnak, hogy képes-e megtartani a vezető pozícióját Amerika. A demokrata Párt szerepét illetően pedig arról beszélt a kutató, hogy ez volt az a párt, amelyik az ország történelmében a rabszolgaság mellett lépett fel, ám most úgy lépnek fel, mint az afroamerikai szavazók képviselői.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.