Bajnai Gordon személyesen irányított az Indexnél, erről az Index egykori, a 444 jelenlegi újságírója beszélt

Bajnai Gordon interjú
Interjú Bajnai Gordonnal.
Vágólapra másolva!
Bajnai Gordon feladata volt a Wallisnél, hogy az Indexszel foglalkozzon - mindezt Szily László, az Index volt munkatársa árulta el egy beszélgetésben. Természetesen az egykori Index-újságíró nem véletlenül kotyogta el. Jelenleg Soros blogja, a 444 (és egy szintén egykori indexes, Uj Péter) alkalmazottja. Nehéz lenne azt állítani, hogy kedvelik egykori munkahelyüket, ráadásul üzleti ellenfelük is, hiszen mind az Index, mind a 444 a baloldali olvasókhoz próbál eljutni. A 444 ma egyébként arról közölt cikket, hogy az Index hazudott, amikor azt állította, hogy nem Simicska Lajosé az újság. A régi és új indexesek háborújának bájos része, hogy a régi indexes (444) úgy árul el rendkívül kínos dolgokat az Indexről, hogy közben úgy tesz, mintha aggódna a mai Indexért. Holott egyértelmű a cél: a Soros-blog a nagy testvér ellen harcol - az olvasókért, és legfőképpen a pénzéért.
Vágólapra másolva!

- árulta el Szily László abban a beszélgetésben, amit Gerényi Gáborral folytatott az Indexről a Reaktoron.

Bajnai Gordon 2009-2010-ben volt az ország baloldali miniszterelnöke. Nevéhez köthető az elmúlt 20 év legnagyobb megszorítása.

Szily tehát (nyilvánvalóan tudatosan) leleplezte saját volt munkahelyét azzal, hogy elismerte, a baloldali Bajnai irányított, amíg a Wallisnak volt befolyása az Index felett. Természetesen senki nem gondolta eddig sem, hogy az Index nem a baloldal médiuma - nézzük csak a baloldali kamuvideó gátlástalan propagálását -, de az az állítás, hogy Bajnai Gordon foglalkozott az Indexszel, elég sajátos bizonyíték, mennyire volt mindig is "függetlenobjektív" az Index. Semennyire.

Bajnai Gordon feladata volt, hogy személyesen foglalkozzon az Indexszel Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Tudatosan lebuktatta az Indexet a "blogminiszter"

Ez a megjegyzése Szilynek azért is érdekes, mivel éppen arról vitázott Gerényivel, hogy ki milyen befolyást gyakorolt az Indexre. Persze később - álságosan - megpróbálta Szily elmagyarázni, hogy miért is független az Index. Azt mondta, hogy

Teljesen világos. Mint ismert, a magát "blogminiszternek" hívató Szily és főnöke, Uj Péter 444-főszerkesztő aggódást színlelve próbál minél többet ártani az Indexnek. Azon kívül, hogy ennek lehetnek érzelmi okai (nem kedvelik egykori munkahelyüket), de elsősorban - persze - pénzről van szó. Az sem véletlen, hogy ma a 444 arról ír, hogy az Index nem mondott igazat Simicska Lajossal kapcsolatban. Persze, hogy tulajdonos volt. Az Origo erről többször írt, a baloldal mindig tagadta, Soros blogja most elismerte.

Egymással vitáznak

Ahogy tegnap megírtuk, egymással vitázott két régi indexes, Gerényi Gábor és Szily László a Reaktoron. És mint arról korábban beszámoltunk, belháború tört ki az Indexben a régiek és az újak között, miután a tulajdonos a súlyosan veszteséges és pazarlóan működő lap racionalizálásra dolgoztatott ki tervet az Index egyik alapítójával. Ennek eredményeként lemondott az újakat képviselő Pusztay András vezérigazgató, majd a helyére érkezett új vezérigazgató is, az Indexet tulajdonló kuratórium elnökének, Bodolai László ügyvédnek a közeli barátja. A helyzet az Indexen belül annyira eldurvult, hogy a régi indexesek táborához tartozó, mindig és mindenkit kiszolgáló

Bodolai már csak közleményekben kommunikál saját beosztottaival:

Ződi Zsolt lemondását ugyanabban a közleményben és ugyanakkor jelentette be a lap munkatársainak, mint amikor azt kiküldte a sajtónak. Ahogy írtuk: nyilvánvaló, hogy nem bízott meg saját beosztottaiban, attól félt, hogy még azelőtt kiszivárogtatják az új indexesekkel együtt mozgó 24-nek vagy hvg-nek a hírt, mielőtt ő közzétenné. Vagy megírná - másképp - a régi indexeseket képviselő 444.