Vádalkuval derülhetett ki, hol a 14 éve meggyilkolt nő holtteste

2020.07.03. 10:52

Évekig csak egy ember tudta igazán, hol lehet K. Judit, a szentesi fiatal nő, a gyilkosa. Az asszony földi maradványait ugyanis 14 évig nem találták meg, de nemrég sikerült, sőt már azonosították is holttestet. Ezzel már közvetlen bizonyít kerülhetett a nyomozók kezébe, amivel igazolhatják, valóban az ölte meg a nőt, akire gyanakodnak. A holttesthez vádalku vezethette el a hatóságot a Blikk szerint.

K. Judit 26 éves korában, 2006. július 21-én tűnt el. Akkor egy albérletben lakott. Eltűnését a nő korábbi élettársa és 2 éves gyereke apja, D. Lajos jelentette be másnap. Azt mondta a rendőröknek, csengetett Judit ajtaján, de nem nyitotta ki senki, ezért a nő szüleit kérte meg, hogy engedjék be. A ház udvarán megtalálták a család kutyáját holtan. A gyerek viszont otthon volt. Ezt mindenki szokatlannak találta, aki ismerte Juditot, mivel nem olyan nő volt, aki magára hagyja a gyerekét. Az is arra utalt, hogy valami nincs rendben, mert ruhát és kontaktlencsét nem vitt magával. 

Teljes képtelenség, hogy valaki így tűnik el. Annyira életszerűtlen, hogy azóta sem tudok belenyugodni, hogy többé nincs. Az első megérzésem az volt, hogy megölték, de nem, már nem akarom elhinni, hogy nincs életben, hogy sosem kopogtat be újra hozzánk"

– mondta a nő édesanyja a Blikknek.

K. Juditnak 2006. július 21-én veszett nyoma albérletéből, akkor 26 éves voltForrás: Blikk/RAS Archív

A nőt a gyanú szerint a hozzá bekopogtató élettárs, D. Lajos ölhette meg, akit Olaszországban fogtak el nemrég európai elfogatóparancsot alapján. 

Bár a rendőrség egyelőre szűkszavúan beszél a maradványok megtalálásáról, de valószínűsíthető, hogy a holttest pontos helyét egy esetleges bűntárs mutatta meg a nyomozóknak, aki vádalkut köthetett - írja a lap 

A férfi ellen korábban azért indult nyomozás, mert ő lehetett az, aki kézigránátot dobott a szentesi jegyző házára. Az ügyben felmentették. A férfi korábban egy szerb bűnözővel ült a börtönben, akit meghallgattak a biróságon. Ő beszélt arról, miket mesélt neki a férfi, többek között a szentesi jegyzőről és arról, hogy fegyverekkel és gránátokkal kereskedett. Másról is beszélhetett. D. Lajos mindent tagadott. Azt egyelőre nem tudni, mikor hozzák haza Olaszországból. Az ügyön a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának nyomozói dolgoznak, akik régi aktákat vesznek elő és megpróbálják megoldani a "döglött ügyeket".