Újlengyeli gyilkosság: életfogytiglanit kapott az exrendőr

2020.07.03. 15:08

Nem jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a férfit, aki megütött, késsel több helyen megszúrt, majd élve eltemetett egy nőt 2017 áprilisában. A korábban rendőrként dolgozó férfi tagadja, hogy embert ölt. 

Három évig ült előzetes letartóztatásban Sz. Attila. Ezalatt az idő alatt végig tagadta, hogy megölte volna a szigetszentmiklósi asszonyt. A férfi azt mondta:
Nem vagyok gyilkos, semmi közöm nincs ehhez. – írta meg a Bors.

Itt találták meg az üzletasszony holttestét 2017-ben.Forrás: Police.hu

Sz. Attila közel 27 évig dolgozott rendőrként, miután leszerelt magánnyomozóként és biztonsági őrként helyezkedett el. A gyilkosság előtti időszakban már nem volt túl jó anyagi helyzetben. Korábbi élettársán keresztül ismerkedett meg az áldozatával és annak férjével. Elhatározta, hogy tőlük fog pénzt szerezni. Az üzletasszony és férje között megromlott a viszony, ezt próbálta meg kihasználni a gyilkos. Kifigyelte a nőt, majd 2017 áprilisában egy bevásárlóközpont parkolójában beült mellé az autójába, és

azt hazudta, hogy a férje tartozik neki 40 millió forinttal.

Követelte az asszonytól, hogy fizesse ki neki férje adósságát és azzal fenyegette, amikor a nő ki akart szállni az autóból, hogy a parkolóban a társai fogják lerendezni, ha kiszáll. De ekkor még nem bántotta a vállalkozót, hazamehetett.

Az exrendőr egyre jobban tartott attól, hogy kiderül, mit tett, ezért eldöntötte, hogy végez a nővel.

Újabb találkozót beszélt meg vele. A nő ismét beült a férfi autójába, aki ekkor már egy erdős területre hajtott Újhartyán és Újlengyel között,

ahol többször fejbe ütötte, zsebkéssel háton, mellkason és nyakon szúrta, majd a helyszín közelében élve eltemette.

Ezután a nő telefonját kikapcsolta, a táskáját és a cipőjét pedig magával vitte. 

Sz. Attilát az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és más bűncselekmény elkövetésével vádolta meg.

A bíróság első fokon nyereségvágyból, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, feltételes szabadságra leghamarabb 30 év után bocsátható. A bíróság a férfi letartóztatását a másodfokú ítélet kihirdetéséig fenntartotta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK