Kocsis Máté: A büdzsé felelős, a baloldal viszont eladósította volna az országot

2020.07.03. 14:50

Felelősnek, az emberek mindennapjait segítő költségvetésnek nevezte a pénteken elfogadott jövő évi büdzsét Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője a határozathozatal után az Országházban tartott sajtótájékoztatón azt is kiemelte ugyanakkor, hogy a baloldal elképzeléseinek teljesítése az ország eladósítását jelentette volna.

A politikus azt mondta, a 2021-es költségvetés legfőbb célja

  • a gazdaság újraindítása a koronavírus-járvány után,
  • a családok és a nyugdíjasok támogatásának növelése,
  • továbbá a közbiztonsági és a határvédelmi feladatok ellátása.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a költségvetéshez benyújtott baloldali javaslatok 6400 milliárd forintos kiadást jelentettek volna az országnak, amivel a 3 százalékos hiánycél csaknem 17 százalékra emelkedett volna, illetve IMF-hitel felvételét helyezte volna kilátásba.

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője, Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője és Varga Mihály pénzügyminiszter (b-j) a 2021. évi költségvetés elfogadását követően tartott sajtótájékoztatón.Forrás: MTI/Illyés Tibor

Simicskó István, a KDNP megválasztott frakcióvezetője szintén arról beszélt, hogy a kormánypártok egy felelősen végiggondolt büdzsét szavazhattak meg, amelyben visszaköszönnek a kereszténydemokratáknak fontos értékek.