Kerüli a nyilvánosságot a Hitlert dicsőítő László Imre

LÁSZLÓ Imre Közéleti személyiség foglalkozása polgármester politikus SZEMÉLY
Budapest, 2019. november 27. László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Újbuda gyurcsányista polgármesterének tegnap egy kerületi eseményen kellett volna beszédet mondania, ám helyettesét küldte a díjátadóra. Megfutamodása feltehetően annak tudható be, hogy így próbálja elkerülni, hogy az újságírók megkérdezhessék őt Hitler-dicsőítő vállalhatatlan kijelentéséről – számolt be a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

László Imrének tegnap a Pro Urbe Újbuda és a Pro Communitate Újbuda díjak átadóján kellett volna részt vennie, de a DK-s politikus az eseményre inkább helyettesét, Bakai-Nagy Zitát küldte. A baloldali politikus feltehetően

így próbált kibújni a Hitlerrel és a szintén náci Josef Mengelével kapcsolatos kijelentéseit firtató újságírói kérdések elől.

Mint ismert, László Imre a múlt heti újbudai képviselő-testületi ülésen azt mondta, hogy szerinte Adolf Hitler megérdemelte, hogy 1938-ban a Time Magazin az év emberének választotta.

Szerinte elvitathatatlanok a náci diktátor Németországért tett cselekedetei.

A polgármester Hitlert méltató kijelentése azzal kapcsolatban hangzott el, hogy legyen-e a XI. kerületben Nelson Mandela park. A helyi Fidesz képviselője, Juhász Rajmund azonban azzal érvelt Karácsony Gergely főpolgármester előterjesztése ellen, hogy Mandela vitatott személyiség, s emlékeztetett a néhai dél-afrikai elnök terrorcselekményeire is. László Imre erre reagálva próbált Hitlerrel példázni.

László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A DK-s polgármester később egy másik hírhedt nácival, a koncentrációs táborok emberkísérleteket végző rettegett doktorával, Josef Mengelével keverte össze Nelson Mandelát.