Teherautók rakterében rejtőző csaknem negyven határsértő migráns Magyarországra jutásának megakadályozásáról számolt be pénteken a román határrendészet.

A Szatmár megyei Peténél a magyar határ felé haladó ponyvás kisteherautó rakterében fedeztek fel csütörtökön 23 külföldi állampolgárt.

A szíriai, palesztin és egyiptomi migránsok beazonosítása során kiderült, hogy egy részüket néhány nappal korábban már megállították egyszer a határrendészek, amikor megpróbáltak Magyarországra szökni. Most újabb tiltott határátlépésért indult ellenük eljárás, és a teherautó Hunyad megyei sofőrjének előzetes letartóztatását is kezdeményezték embercsempészésért.

A Nagylak-Csanádpalota közúti határátkelőhelyen péntek hajnalban két román rendszámú teherautó rakterében is illegális migránsokat fedeztek fel közös ellenőrzésük során a román és magyar határrendészek. Az első járműben 12 szír, a másodikban 4 afgán határsértő bújt el. Ellenük tiltott határátlépésért, a Franciaországba kanapékat szállító teherautók román sofőrjei ellen embercsempészésért indult büntetőeljárás.