Mostantól az interneten is ki lehet tölteni a Nemzeti Konzultációt

Vágólapra másolva!
Péntektől az interneten is ki lehet tölteni a Nemzeti Konzultációt. 
Vágólapra másolva!

Mostantól az interneten is ki lehet tölteni a konzultációs kérdéssort, itt a honlap: nemzetikonzultacio.kormany.hu – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

A kormány Facebook-oldalán megjelent videóban Dömötör Csaba többek között arról beszélt, hogy a Nemzeti Konzultáció a járvánnyal kapcsolatos lépésekről, és többek között gazdasági kérdésekről is szól, de szó van benne a Soros György által javasolt örökkötvényről is.

Egyetértési pontok létrehozása a cél

Orbán Viktor miniszterelnök még május 29-én hirdette meg a Nemzeti Konzultációt. Akkor a kormányfő azt mondta, hogy mindenki elvégezte a munkáját, ami sikerhez vezetett. A miniszterelnök szerint az emberek akkor fognak össze, ha látják értelmét az intézkedéseknek. Orbán Viktor szerint

Ezért a miniszterelnök bejelentette, hogy új Nemzeti Konzultációt hirdetnek a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról. Ebben megkérdezik azt is, mi az emberek véleménye Soros György tervéről az örök törlesztésű kötvényekkel kapcsolatban.

Június 8-án jelent meg a kormány honlapján az új Nemzeti Konzultáció 13 kérdése. A nemzeti konzultációs kérdőíveket augusztus 15-ig lehet visszaküldeni.