Újpest jobbikos képviselője újabb garázdasági ügyben lehet vádlott

Szabó Balázs újpest
Vágólapra másolva!
Saját telefonjával rögzítette Újpest jobbikos képviselője, amikor két éve áprilisban odasétált a párt plakátjait összefirkáló két fiatalhoz és összeverekedett velük. A politikus ellen vádat emelt az ügyészség - tudta meg a HírTV. A jobbikos képviselő nem először támadt másokra, korábban sörösüvegekkel dobált és vert meg tunéziai turistákat, miközben szidalmazta őket.
Vágólapra másolva!

A Budaörsi úton, a párt plakátjait összefirkáló fiatalokra támadt Újpest jobbikos képviselője még 2018 áprilisában, az országgyűlési választások előtt – derült ki a HírTv birtokába került felvételekből. A videót maga a képviselő készítette telefonjával.

A felvételen az látszik, hogy Szabó Balázs elindul a plakátokat rongáló fiatalok felé, majd egyiküket hátulról megtámadja, a másik férfival pedig összeverekszik.

A baloldali 444 rendőrségi jegyzőkönyvekre hivatkozva azt írta, hogy

Szabó Balázs az egyik graffitist úgy hátba rúgta, hogy nekiesett az összefestett plakátnak.

A jobbikos képviselőt még aznap garázdasággal gyanúsították meg, a HírTv információi szerint már a vádemelés is megtörtént, az ügy bírósági szakaszban van jelenleg.

Korábban rasszista indokból ütött

Szabó Balázs 2016-ban sörösüveggel dobált és vert meg tunéziai turistákat, miközben azt kiabálta:

Rasszista bűncselekmény miatt két év felfüggesztett börtönt kapott első fokon. Idén márciusban pedig egy röplabdameccsről kellett kivezetni a politikust, miután társaival szabályellenes drapériákat akart kifeszíteni a lelátóra és a jó ízlést sértő rigmusokat skandáltak.