Ma még zivataros napunk lesz, holnap visszatér a strandidő

eső, időjárás, zivatar, Budapest, esernyő, 2020.06.26.
A jövő héten csak hétfőn lehet szükség még az esernyőkre (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Hétvégére visszatér a strandidő, akár 34 fok is lehet. Pénteken azonban egy hidegfront miatt országszerte bárhol kipattanhatnak zivatarok - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Péntek: A nap első felében még erősen felhős lesz az ég. A Dunántúlon eső, záporeső, míg keleten zápor, zivatar fordul elő. Délután aztán - az erős, olykor viharos északnyugati szél hatására - csökken a felhőzet. 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet - északnyugaton lesz a hűvösebb. Hidegfronti hatás érvényesül.

Másodfokú (narancs) riasztást adtak ki Békés megye, Csongrád-Csanád megye területére. Az érintett területen intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat - írja a Katasztrófavédelem.

Szombat: Napos, gomolyfelhős időre van kilátás, és csak néhol fordul elő zápor, zivatar.

25 és 30 fok közötti nyári meleg lesz.

Az északnyugati szél élénk marad.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Vasárnap: Sok napsütés, igazi nyaraló idő várható. Csapadékra igen kicsi az esély. 26 és 32 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Hétfő: Estig marad a strandidő sok napsütéssel, a hőmérséklet csúcsértéke pedig eléri a 29-34 fokot. Estétől aztán északnyugat felől

záporok, zivatarok alakulnak ki.

Kedd: Erősen felhős idő valószínű többfelé esővel, záporral, zivatarral. 20-27 fok közé csökkenhet az érkező hidegfront hatására a hőmérséklet.