Halász János: A baloldal továbbra sem segít a járvány elleni harcban

2020.07.04. 13:19

A baloldal továbbra sem akar segíteni a járvány elleni harcban - hangoztatta a Fidesz-frakció szóvivője szombaton Debrecenben, sajtótájékoztatón, azzal kapcsolatban, hogy a baloldal nem szavazta meg a jövő évi költségvetést.

Halász János emlékeztetett: az Országgyűlés által pénteken elfogadott jövő évi büdzsé a gazdaság újraindításáról, valamint a munkahelyek megvédéséről szól, a járványügyi készültség fenntartása mellett. 

A baloldal azonban most sem volt képes a nemzeti egységre és összefogásra, nem szavazták meg a költségvetést,  mindezzel nemet mondtak a járvány elleni és a gazdaságélénkítő alapra - tette hozzá a kormánypárti politikus.

Szavai szerint szégyen, ahogy a baloldal a járvány elleni védekezés során viselkedett, csak hátráltatták az egészségügyi és a gazdasági védekezést, és csak valótlanságok terjesztésére és kamuvideókra futotta tőlük.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője.Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ezt a gyalázatos viselkedést folytatták a jövő évi költségvetéssel összefüggésben is, nem érdekli őket a magyar emberek sorsa - mondta Halász János, aki hangsúlyozta: a 2021-es költségvetés azt biztosítja, hogy a világjárvány okozta károk után helyreállhasson a magyar gazdaság, a büdzsé garantálja, hogy megvédik a vírus által veszélybe sodort munkahelyeket, és azt, hogy újakat teremtsenek.
Éppen ezért a gazdaság- és munkahelyvédelmi alapra 2500 milliárd forintot, a járvány elleni védekezésre 3000 milliárdot ad a költségvetés - nyilatkozta a Fidesz-frakció szóvivője, aki arról is beszélt, hogy több pénz marad a gyermekes családoknál, a vállalkozásoknál, a nyugdíjasoknál, de több jut az egészségügyre, az oktatásra és az önkormányzatokra is.
Mindemellett továbbra is meg tudjuk védeni Magyarországot a bevándorlástól - fűzte hozzá Halász János, megjegyezve: a teljes baloldal mindezt nem támogatta, ami azt bizonyítja, hogy továbbra sem akar segíteni a járvány elleni harcban. Mi azonban azt szeretnénk, hogy Magyarország minél hamarabb újra a növekedés útjára tudjon lépni, ezért szavaztuk meg a költségvetést 

- mondta Debrecenben a Fidesz-frakció szóvivője.