Egy 58 éves férfi összeveszett a nála fiatalabb ismerősével, majd később egy késsel leszúrta. Bevallása szerint nem akarta meggyilkolni a férfit, csak felidegesítette a viselkedése.

A férfi július 2-án hajtott az autójával Ceglédbercelen, majd lehúzódott az út szélére és megállt. A kezében egy késsel kiszállt az autóból, átsétált a járdára, majd hasba szúrta a 24 éves ismerősét. Ezek után elment egy közeli trafikba, ahol vett egy sört, majd elhajtott onnan. 

A mentők kórházba vitték a megkéselt férfit, akinek az elsődleges orvosi vélemény szerint életveszélyes sérülése is lehetett volna.

A rendőrök néhány órán belül, egy albertirsai tanyánál elfogták a támadót. Házkutatást tartottak nála, megtalálták a kést, és lefoglalták. A férfi panaszt tett a gyanúsítás ellen, a késelést viszont nem tagadta. Vallomása szerint nem akarta meggyilkolni az ismerősét. Korábban vitatkoztak, és nem tetszett neki a férfi viselkedése. 

A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt indított ellene eljárást, valamint javasolták a letartóztatását.